FC Chomutov – Arsenal Česká Lípa 3:0 (2:0)

Hosté dělali domácím problémy jen prvních deset minut. Domácí se hře hostů přizpůsobili a tak jejich útočné pokusy končili na pozorné obraně Arsenalu. První velkou šanci měl Dominik Hána, který ji však po necelé půlhodině hry neproměnil. Diváci se ale dočkali o několik minut později. Po pravé straně utekl Lukáš Svoboda a poslal míč do vápna. Tady se k míči dostal Jan Hyneš a poslal Chomutov do vedení. Tlak domácích záhy korunoval druhým gólem Josef Čížkovský. Ten zpozoroval, že se hostující gólman zdržuje u jedné strany branky a z dobrých 25 metrů poslal míč na druhou stranu za záda bezmocného gólmana. Do konce první půle se už diváci žádné branky nedočkali a tak se čekalo, jak se bude utkání vyvíjet po přestávce.

Po návratu mužstev na trávník se žádný nápor hostů nekonal. Naopak, byli to domácí, kteří mohli Hynešem zvýšit na 3:0. Jeho pokus však nevyšel a tak si na další gól museli fanoušci počkat až do 81. minuty. To se do šance dostal Martin Boček. Ten přeloboval hostujícího gólmana a bylo rozhodnuto. Víc branek už nepadlo a domácí si připsali po zásluze tři body.

„Od nás to nebyl ideální výkon. Hodně nám chyběl Patrik Gedeon. Jeho schopnost tvořit hru se odrazila na výkonu celého týmu. Samozřejmě jsme rádi za tři body, ale my jsme se svou hrou přizpůsobili soupeři. Na vítězství to však stačilo,“ zhodnotil výkon domácích gólman Radek Zaťko.

Branky: 32. Jan Hyneš,  39. Josef Čížkovský, 81. Martin Boček. Rozhodčí: Švagr, Krejsa, Kyncl., ŽK: 3/3. Diváci: 152.

FC Chomutov: Zaťko – Hána, Čížkovský (68. Proll), Svoboda L., Klimeš, Chaloupka (83. Rohla), Kubík, Boček, Hyneš, Kunart, Zahradník.

Arsenal Česká Lípa: Chadraba – Vodrážka, Malý, Hauer, Valta, Ladra, Lacek, Vacek, Podroužek (46. Sedláček), Frömmel, Kaňkovský (79. Brož).

Tabulka DIVIZE B

poř.       tým                                 body

1             TJ Slovan Velvary     61
2 SK Český Brod         50
3 FK Motorlet Praha    50
4 Sokol Hostouň       49
5 SK Kladno           45
6 FK Baník Souš         45
7 FK Neratovice          43
8 Sdružení Ostrá       42
9 SK Úvaly                   41
10 FC Chomutov            38
11 FK Meteor Praha       34
12 FK Seko Louny       33
13 TJ Tatran Rakovník   26
14 Arsenal Česká Lípa   21
15 SK Hrobce             9
16 FC Nový Bor         4