Škoda, dohrávka chomutovským fotbalistům nevyšla. V úterním večerním zápase na stadionu na Zadních Vinohradech prohrál FC Chomutov se Slovanem Velvary 0:2. Chomutovští tak nepotvrdili výborné výsledky ze začátku divizní sezony a utrpěli třetí prohru. Jsou na osmém místě skupiny B, v sobotu 23. září hrají na umělce Motorletu Praha.

Utkání ovlivnil těžký terén, první rychlý gól Velvar a vyloučení Vojtěcha Kubíka v 63. minutě. Po úvodním tlaku Chomutova, kdy šance nevyužili Martin Boček a Lukáš Svoboda, se k útočné akci dostali hosté. Po faulu v těsné blízkosti postranní čáry zahrávali hosté v 19. minutě přímý kop, po kterém se v pokutovém území nejlépe orientoval Miroslav Müller a nepříliš prudký míč zasunul k levé tyči bezmocného Radka Zaťka. Příležitosti vyrovnat měli Patrik Gedeon a Richard Pěnička, ale po zákrocích hostujícího brankáře Měsíčka se šlo do šaten za jednobrankového vedení hostů.

Utkání Údlic (v bílém) proti Ervěnicím
Údličtí vysoko porazili Ervěnice. První poločas tomu ale nenasvědčoval

Ve druhém poločase nejdříve Radek Zaťko vychytal dvě šance hostů a vzápětí měl možnost vyrovnat Anid Hajro. V 63. minutě ale Vojtěch Kubík podle hlavního rozhodčího Cupla fauloval před pokutovým územím hostujícího útočníka a dostal druhou žlutou kartu. Oslabený domácí tým pak inkasoval ještě další branku v 88. minutě, když Dominik Vašut poslal míč do domácí sítě vedle vybíhajícího Zaťka a hosté si tak odvezli tři body.

FC Chomutov – Slovan Velvary 0:2 (0:1)

Branky: 19. Müller, 88. Vašut
Rozhodčí: Cupl – Cihlář, Kastl. ŽK: 4:2. ČK: 1:0 (V. Kubík). Diváci: 120

FC Chomutov: Zaťko – Hajro (63. Klimeš), Kunart, V. Kubík, Chaloupka, Mešič, L. Svoboda, Gedeon, Mešič, Zahradník (71. T. Janošík) Pěnička (80. T. Svoboda), Boček