Premiérové představení v nové sezoně, odveta za pohárové utkání a žena v roli hlavní rozhodčí. Takové bude sobotní divizní utkání FC Chomutov proti Sokolu Brozany.

Oba soupeři se utkali v poháru před necelým měsícem na hřišti Brozan a úspěšnější byli domácí. Jenže tohle bude zřejmě úplně jiný zápas.
„Já v to doufám, že bude," směje se Radek Zaťko, spolumajitel a zároveň brankář klubu. V Brozanech za Chomutov nenastoupil hlavní tahoun Gedeon, další opora Boček střídal až na posledních deset minut. V sobotu by měli oba nastoupit od začátku. „Ale i Brozany přijedou v trochu silnější sestavě, než v jaké s námi hráli v poháru," upozorňuje Zaťko.

Chomutovští hráči jsou navíc nabuzení dobrým výkonem z prvního kola. V Českém Brodě nastřelili dvě břevna a na svého soupeře fotbalově rozhodně stačili. Těsnou prohru tak berou jako příslib lepších výsledků do budoucna. Třeba právě do druhého kola.

Utkání bude okořeněné ještě jednou zajímavostí. Svou premiéru ve vyšší soutěži si na chomutovském trávníku prožije jedna z mála žen mezi hlavními rozhodčími – Helena Šálková. Což by mohlo fotbalové divochy trochu uklidnit. „Když žena píská dobře a udělá drobnou chybičku, jsou chlapi spíš schopní jí to odpustit a ostřejší výrazy jdou stranou," přiznává s úsměvem Zaťko.

Zápas začíná v 10.15 hodin na fotbalovém hřišti na Zadních Vinohradech.