Vstup do utkání byl pro Chomutovské tragický. Hned v šesté minutě se po rohovém kopu Radoucha prosadil Daniel Lerch a Strakonice vedly 1:0. „V kabině jsme si říkali, že si musíme pohlídat standardky. A hned na začátku dostaneme z rohového kopu gól. Hráč byl na přední tyči sám," popsal situaci nováček mezi tyčemi Přemysl Lipš.
Třináctá minuta a bylo to již 0 : 2. Rastislav  Chmelo dostal přihrávku po lajně, zasekl míč a vystřelil na bránu, kde šťastně trefil Dominika Nobsta. Od  mladého obránce se míč odrazil za záda Lipše. „Druhý gól? Teč, to se stane jednou za pár let," řekl k situaci  Lipš.
Domácí Chomutov se prosadil až pět minut před koncem. Osmou chomutovskou standardní situaci prvního poločasu využil Libor Tafat. Rohový kop rozehrál Aleš Pikl a míč posadil přesně. Chomutovský dlouhán se v podobných situacích nemýlí (1:2). I když hráči FC na konci první půle snížili, Robert Vágner s jejím výkonem spokojen nebyl: „Jak hráči vstoupili do zápasu? Kdyby Strakonice jezdili na vozíčku, tak nás porazí. V prvním poločase jsme si nezasloužili nic," oprávněně soptil po utkání trenér Chomutova.
Začátek druhého poločasu vypadal slibně pro domácí borce. Už ve 49. minutě  zahrál přímý kop Martin Hruška na hlavu Erica Kwameho a ten nedal Hajduškovi šanci (2:2). Ve snaze otočit zápas, nechala ale chomutovská obrana o čtyři minuty později uniknout do rychlého protiútoku dva hráče Strakonic, kteří svoji příležitost využili. Wermke nacentroval míč na úplně volného Jindřicha Kadulu, který propálil vyběhnuvšího Lipše. „Škoda, vyrovnali jsme a mohli jsme to otočit. Ale naší nekoncentrovaností jsme je pustili do brejku. Doma se nám nesmí stát, abychom dostali tři góly," řekl o posledním gólovém zápisu utkání Přemysl Lipš.
Robert Vágner taky po zápase nepřekypoval spokojeností: „V druhém poločase jsme se trochu zvedli, ale vyrovnáme a necháme si dát gól na 3:2. Pak už to byla víceméně křeč. Sice jsme se snažili, ale nebyli jsme schopni to dokopnout ani z brankové čáry. Dnes jsme si nezasloužili ani bod," přidal k hodnocení zápasu.

FC Chomutov – SK Strakonice 1908 2 : 3 (1:2)

Góly: 40. Tafat, 49. Kwame – 6.Lerch, 13. Chmelo, 53. Kadula. ŽK: Vait, Pikl, Nobst – Petráň. Rozhodčí: Benedikt – Němec, Průcha. Diváci: 402
FC Chomutov: Lipš – Drbohlav, Hyneš, Nobst, Vait (78. Takács)  – Kwame – Tafat,  Česlák (61. Strada), Pikl, Hruška – Szmek.