Věří v to i chomutovský záložník Lukáš Nečas: „Doufám, že jsme to už zlomili. Snad nastartujeme nějakou šňůru a půjde to už jenom k lepšímu, protože na tabulku aktuálně není moc hezký pohled. Doufám ale, že to otočíme. Hráči na to tady jsou, abychom to zvládli a hráli někde vepředu, popřípadě ve středu tabulky," řekl pro klubový web hráč, který odehrál několik sezon v Řecku.

Před zápasem visí otazník nad startem obránce Marka Vaita, který v pondělí netrénoval pro nachlazení. Trenér Robert Vágner ale doufá, že do utkání už bude připravený nastoupit. Určitě nebude hrát Radek Szmek, který byl vyloučen v posledním duelu v Králově Dvoře a chomutovští budou muset bojovat bez tohoto důrazného hráče. A co je cílem chomutovských? To objasnil brankář Radek Zaťko: „Chceme vyhrát, bylo by hezké získat tento týden šest bodů. Nebude to ale lehké, Zápy mají koncentrovanou obranu a vyrážejí do rychlých protiútoků. Nejlepší by bylo dát rychlou branku, aby musely otevřít obranu," přál si před utkáním sekretář klubu.

V posledních dvou utkáních získali chomutovští čtyři body, když doma porazili Chrudim 3 : 1 a u „Cábelíků" v Králově Dvoře uhráli i v deseti bezbrankovou remízu. „Hračička" Nečas vyslovil na klubovém webu pro dnešní utkání přání: „Osobně ten tým neznám, ale budeme chtít vyhrát. Budeme hrát v podstatě jako v Králově Dvoře, z boku a chodit do rychlých protiútoků. S tím, že už bychom mohli dát pár gólů," doufá v úspěch chomutovský záložník.

Utkání má výkop dnes v 17:00 hodin, další domácí utkání sehrají chomutovští hned v sobotu 14. září v tradičních 10:15 hodin.