Jirny disponují velezkušeným kádrem a na domácí půdě utrpěly během celého podzimu jenom jednu prohru, jednou remizovaly a v šesti případech své soupeře pokořily. Síly soupeře si je vědom i brankář chomutovských Radek Zaťko. „Čeká nás hodně těžký zápas. Jirny mají silný a zkušený tým, hraje tam hodně hráčů s ligovými zkušenostmi," řekl o síle soupeře. V kádru Viktorie Jirny najdeme totiž taková jména jako Marek Kincl, Jiří Homola nebo Ondřej Kejha.
Jirny jsou nováčkem v ČFL, v sedmi posledních divizních sezonách skončily dvakrát druzí a pětkrát vyhrály, ale taky pětkrát odmítli postup do ČFL. Aktuálně jsou Jirny na třetím místě České fotbalové ligy, mají 28 bodů, tedy o tři body více než FC.
Chomutovští budou oslabeni o Erica Kwameho, který je v týmu na hostování právě z Viktorie Jirny a na základě dohody klubů nemůže proti svému mateřskému klubu nastoupit. Toho lituje Robert Vágner: „Eric bude chybět, hlavně v posledních zápasech si svou roli plnil velmi dobře," řekl o neúčasti chomutovského záložníka trenér FC. V zápase by měl ale nastoupit teplický ofenzivní středopolař Egon Vůch , který už hrál za Chomutov v několika utkáních. Robert Vágner ještě přemýšlí o způsobu hry svých svěřenců. „Zatím ještě nevím, jestli na ně vlítneme nebo budeme vycházet z obrany. Už o tom přemýšlím třetí den," uzavřel trenér povídání na téma posledního podzimního utkání chomutovských borců.
Utkání Sk Viktorie jirny – FC Chomutov má úřední výkop v neděli 24. listopadu v 13:00 hodin.