„Pro diváky ten fotbal vypadal asi hezky. Bylo to nahoru, dolu. Soupeř hrál takový bezstarostný fotbal. Nevraceli se. Když jsme byli v útoku ve větším počtu, zůstávali za námi. Pro trenéry to nebylo nic moc, z lavičky to vypadalo hrozně. Dali jsme hodně gólů, ale taky plno gólů jsme mohli dostat. Ale nejdůležitější jsou pro nás po remízách tři body,“ charakterizoval utkání trenér domácích Ladislav Doksanský. 

DOBRÁ PRÁCE DAVIDA ZAHRADNÍKA I MARTINA BOČKA

Vše začalo v 17. minutě. Anid Hajro posunul míč za obranu hostí na nabíhajícího Zahradníka, který šel sám na brankáře Sailera. Neukvapil se, počkal si na faul vracejícího se obránce a Martin Boček pokutový kop s přehledem proměnil. I když hostující brankář směr vystihl, na míč kopnutý po zemi přesně k tyči neměl šanci dosáhnout (1:0).

„Čekal jsem, že půjde do zakončení. David je takový nevybouřený, ale tohle udělal úplně s přehledem. Počkal si na hráče a ten ho povalil. Jasná penalta,“ ocenil počínaní dvaadvacetiletého hráče trenér.

Druhý gól nedal na sebe dlouho čekat. Za osm minut získali Chomutovští míč před šestnáctkou soupeře, Martin Boček uvolnil Anida Hajra, který vedle brankáře s přehledem zakončil (2:0).

HOSTÉ TAKY HROZILI, ALE ŠANCE NEPROMĚNILI

Pak přišly i příležitosti hostí. V 35. minutě v rychlém protiútoku nedosáhl na míč vracející se Dominik Rohla a hosté se řítili na domácí bránu v přečíslení dva na jednoho. Jejich hráč přihrával před prázdnou bránu Slavíčkovi, kterému jasnou šanci zblokoval Hajro a míč putoval těsně vedle tyče. 

ZÁVĚREČNÉ MINUTY BYLY HODNĚ BLÁZNIVÉ

To nebylo vše! Přišly poslední minuty prvního poločasu a co útok, to gólová příležitost na každé straně. V 41. minutě se řítil sám na brankáře hostí Lukáš Svoboda. Vystřelit už ale nestihl, míč si nechal ukopnout vracejícím se obráncem. Z protiútoku získali hosté rohový kop a domácí ve skrumáži zachraňovali čisté konto až na brankové čáře. Na druhé straně se předvedl Vojtěch Kubík. Proháčkoval se v šestnáctce hostů na malé vápno, obstřelil brankáře a obránce vykopával míč z prázdné brány. A další šance. V poslední minutě vystřelil spoza šestnáctky hostující hráč přesně pod břevno a poprvé se předvedl Zaťko. Míč v letu s námahou vyrazil nad břevno. 

ZAŤKO EXCELOVAL A UDRŽEL ČISTÉ KONTO

Příležitost ukázat se dostal domácí brankář i na začátku druhého poločasu. Hosté předvedli rychlou akci po pravé straně, křížná přihrávka za obránce našla nabíhajícího útočníka, který míč jenom lehce tečoval. Zaťko opět konečky prstů vytěsnil balon mimo bránu. 

„Konečně nám zachytal gólman. Něco už chytil i v České Lípě. I dnes ho několikrát trefili. Snad se na stará kolena naučí pořádně chytat,“ komentoval se smíchem výkon čtyřicetiletého Radka Zaťka trenér FC.

DVACET MINUT A TŘI GÓLY CHOMUTOVA

Pak už přišly góly domácích. Dvacet minut před koncem se do rychlého protiútoku zapojilo až pět borců. Křížná přihrávka po zemi prošla až k Martinu Bočkovi, který se před brankářem neukvapil, počkal si na správný okamžik a obstřelil ho (3:0).  Krásná branka přišla o šest minut. Patrik Gedeon zahrával trestný kop, na hranici šestnáctky našel Tomáše Kunarta, který míč hlavou poslal před bránu. Letošní posila Anid Hajro si balon jedním dotekem zpracoval a zavěsil pod břevno (4:0).  Pátý gól padl pět minut před koncem zápasu. Míč po kolmici za obranu dostal Tomáš Svoboda a „v samostatném nájezdu“ Sailera obstřelil (5:0).

FC Chomutov – SK Hrobce 5:0 (2:0)

Branky: 17. Boček (pen.), 25. Hajro , 70. Boček, 76. Hajro, 85. T. Svoboda. Rozhodčí: Řeháček – Milner, Horáček. ŽK: 1:3. Diváci: 120.

FC Chomutov: Zaťko – Mešič, Kunart, Kubík, Rohla (69. Proll), Hajro, Gedeon, Chaloupka (80. T.Svoboda), L.Svoboda, Zahradník, Boček.