Final Four je vyvrcholení poháru FAČR, když se poprvé v historii českého futsalu utkaly na jednom místě čtyři české kluby, které se dostaly až do závěrečných bojů. Finálový turnaj byl hraný systémem play-off, v sobotu se hrály dva semifinálové zápasy a v neděli bylo na programu finále poháru. V prvním kadaňském semifinále se odehrálo pražské derby, ve kterém se utkaly týmy FC Benago Praha a SK Slavia Praha. A do finále Final Four postoupilo jako první pražské Benago, které v sobotním utkání porazilo rivala ze Slavie 5:2. V utkání sice vedli slávisté, jenže Benago zabralo a během minuty skóre otočilo. „Klíčové byly naše rychlé branky," řekl po utkání Jan Lištván z Benaga, „Vedení soupeře jsme rychle otočili. Branky se nám podařilo vstřelit po rychlých brejcích. Vyšlo nám to, co jsme si řekli v kabině," liboval si hráč s číslem 21. Ve slávistickém dresu byl vidět Pavel Novotný, který dal svému bývalému klubu jednu branku. „Prvních deset minut jsme hráli dobře odzadu. Vedli jsme, ale pak jsme začali dělat chyby a také se ukázala síla Benaga. Povedlo se jim vše, na co sáhli. Skóre dokázali otočit během minuty. Pak už to bylo z naší strany špatné," řekl autor úvodního gólu Final Four. Zápas byl rozhodnut už po prvním poločase, který Benago vyhrálo 5 : 1. Po přestávce Benago šetřilo síly a nechalo Slavii tvořit. Sešívání několikrát ohrozili Kudrnovu branku, ale gól přišel až v 35. minutě, kdy se při power play trefil Vandas a snížil na konečných 5 : 2. „Zápas jsme dohrávali, aby nám zbyly síly na nedělní finále," přiznal Lištván. Trenér Benaga Beni Simitči postup přes Slavii očekával a současně si liboval, že Final Four je v Kadani: „Po prvním poločase jsme si to už pohlídali, druhý poločas jsme chtěli, ať to skončí co nejdříve. Slavia byla dnes slabá, nebylo to utkání na nějakou zkoušku," řekl a vzápětí ale pochválil kadaňskou halu: „Kadaňskou halu já miluji. Každý rok sem jezdíme s kluky na přípravu, s Jardou Mezerou (předseda klubu, pozn. red.) máme velmi přátelské vztahy. Halu mám rád, protože diváci jsou hned za zády hráčů, je to typické futsalové prostředí. Není moc velká, to je dobře, neztrácí se kontakt mezi hráči a diváky. To nám vyhovuje," dodal sympatický trenér na adresu sportovní haly v Kadani.

Ve druhém semifinále se žádné překvapení nekonalo, největší favorit turnaje ERA-PACK přejel Nejzbach z Vysokého Mýta jednoznačně 6 : 0 a tak v neděli bylo na pořadu očekávané finále ERA-PACK Chrudim Benago Praha.

Beni Simitči si cenil účasti svého týmu ve finále: „Už od prvního kola jsme šli do poháru s cílem dostat se do finále. I kdybychom ho prohráli, finále se cení. V historii zůstane klub už vždy finalistou,"ctí historii trenér Benaga.

V samotném finále se hráči Benaga dlouho drželi, v poločase prohrávali s jednoznačným favoritem 1 : 2. Rozhodující okamžik finále se odehrál v druhé polovině prvního poločasu za stavu 1 : 1. Za šestý akumulovaný faul Chrudimi kopal pražský Rodek penaltu, ale Žďánský ho vychytal. Naopak minutu před přestávkou udeřil ERA-PACK. Dentinho posunul míč doprava na Rešetára, který krížnou ranou poslal svůj tým do vedení. Dramatické utkání se pak lámalo ve druhém poločase, kdy pražané zahodili několik šancí, za které je pak chrudimští potrestali.

Chrudim tak zapsala zlatou tečku za futsalovým Pohárem FAČR a získala sedmý pohárový triumf. Kadaňská hala se ale opět zapsala do historie českého futsalu, když po finále Mistrovství ČR žen ve futsalu měla možnost hostit nejvyšší českou pohárovou soutěž mužů.

Final Four semifinále:

FC Benago Praha - SK Slavia Praha 5:2 (5:1)

1. FC Nejzbach Vysoké Mýto - FK ERA-PACK Chrudim 0:6 (0:3)

Final Four finále:

FC Benago Praha FK ERA - PACK Chrudim 1:6 (1:2)