AFK LoKo má za sebou úspěšnou sezónu. A mužstvo se po celý ročník drželo na špičce krajského přeboru, jeho rezerva pak dosáhla na skvělé umístění v 1.A třídě. To zavazuje klub k další práci, aby postavení potvrdil nebo ještě vylepšil.

Hráči obou týmů se sešli o víkendu, aby zahájili přípravu. Tu vedl nový trenér Josef Šroub, který působil v AFK LoKo Chomutov již jako hráč. Několik let pak ve funkci trenéra brázdil lavičky krajských klubů. Letošní přípravu vede společně s Čestmírem Řehákem.

Hráče se budou na nový ročník připravovat třikrát týdně, čekají je i přípravné zápasy například v Praze nebo na letním turnaji v Meziboří, který se uskutečnil již v minulém roce. Realizační tým AFK LoKo však bude usilovat a jednat i o dalších přátelských utkání, aby oba týmy byly do svých soutěží dobře připraveny.

V prvním kole narazí chomutovští 12. srpna doma na houževnaté Strupčice. Trávník bude na toto utkání již dobře připraven, během přípravy totiž probíhá úprava hrací plochy, kde vzniká mimo jiné také menší tréninkové hřiště pro mládežnické týmy.