„To by si možná dávali, kdybych v první půli proměnil tutovku, kterou jsem měl. Zápasy nikdy nejsou o jednom hráči a Real se určitě připravuje na celý tým,“ myslí si Hrošovský.

Souhlasíte s tím, že jste v Madridu mohli vyhrát?
Myslím si, že gólové šance jsme na to měli. Minimálně jsme mohli vyrovnat. Nebyl to ale jednoduchý zápas, i když si myslím, že existovala šance uspět na Santiago Bernabéu.

Dá se očekávat, že doma budete klidnější a snad i odvážnější?
Nevím. Góly jsme mohli vstřelit i ve Španělsku. Myslím si ale, že pokud podáme výkon na hranici našich možností, tak zápas v Plzni může dopadnout lépe než v Madridu.

Real Madrid – FC Viktoria Plzeň. Marcelo slaví branku.
Zraněný Marcelo se v Plzni nepředstaví. Realu budou chybět i další obránci

Realu se rozpadla obrana a vyměnil trenéra. Cítíte, že je teď zranitelnější?
Těžko říct, jestli zranitelnější. Pořád je to Real Madrid, který má kvalitu, i když mu kvůli zranění vypadnou někteří hráči. Výměna trenéra jim může přinést impulz, ale nemyslím si, že je to extra velká změna, když je nový kouč u týmu jen týden.

Je možné, že Real Viktorii podcení? Nebo po vašem výkonu na Santiago Bernabéu je to vyloučené?
Tím, že jsme už s nimi odehráli jeden zápas, tak z jejich strany nedojde k podcenění. K němu mohlo dojít před prvním zápasem, když nevěděli, jak hrajeme.

Real hraje v záloze ve třech. Viktorie ve čtyřech až pěti hráčích. Bude to šance ovládnout střed hřiště?
Neřekl bych, že jejich systém je založený na třech fotbalistech v záloze. Těžko říct, jestli bychom mohli ve středu hřiště dominovat.

Vnímáte sváteční atmosféru a to, že zápasem žije celé město? Berete to jako závazek nezklamat diváky?
Určitě. Bereme to jako velký zápas, protože v Plzni budeme hrát s Realem Madrid. Nicméně do každého zápasu jdeme s tím, že se chceme prezentovat skvělým výkonem a uspět. Ano, bude nás sledovat hodně lidí a moc se na to těšíme.

Kam řadíte zápasy s Realem Madrid?
Velmi vysoko. Jde o zápas Ligy mistrů, kterou hraji poprvé. Zápasy proti Realu Madrid řadím nejvýš ve své dosavadní kariéře.

FC Viktoria Plzeň na tiskové konferenci.
Možná si s trenérem Realu vyměním sako, žertoval Vrba