„Nechci spekulovat, zda to byla penalta, nebo ne. Šlo ale o souboj v šestnáctce. Soupeř toho využil a spadl. Rozhodčí byl sice otočený na druhou stranu, ale nezaváhal,“ popisuje jeden z hlavních viníků zlínské prohry.

Podio svého činu upřímně litoval. „Vím, že už to nezměním, ale týmu jsem nepomohl,“ ví Argentinec, kterého kouč Pivarník o poločase vystřídal a na hřiště poslal Hnaníčka.

Mazák Rezek nabídnutou příležitost využil, když hostujícího gólmana Dostála překonal ranou doprostřed branky. Bývalý hráč Plzně a Teplic přidal 46. gól své bohaté kariéry a ukončil tak 452 minut dlouhou střeleckou nemohoucnost proti Fastavu. Navíc Středočechy nastartoval k obratu.

Domácím branka do šatny zjevně pomohla v sebevědomí, hned po pauze přitlačili soupeře před branku a rychle se dostali do vedení. U gólu byl opět Mingazov, který centrem našel před šestnáctkou Jablonského a další domácí třicátník přidal přesnou přízemní ranou k tyči druhý gól.

Mingazov byl i u třetí branky, kterou sám vstřelil v 61. minutě po ideální uličce od Květa.

„Zápas nemůžeme hodnotit nijak pozitivně, protože jsme prohráli. Zase jsme udělali chyby, které se neustále opakují,“ smutní Podio.
Ševcům k ukončení série bez výhry nepomohly ani trefy útočníků Poznara a Vyhnala. „Mrzí to. Venku jsme dvakrát skórovali, což není zlé. Na druhé straně jsme třikrát zbytečně inkasovali,“ říká.

Moravané prohráli ve FORTUNA:LIZE popáté za sebou a na startu jara se spíše souží. „Neumíme to naladit tak, abychom už konečně vyhráli,“ prohlásil Podio.

Zatímco soupeři se na Zlín v tabulce nepříjemně dotahují, ševci nervózně přešlapují na místě. „Musíme se dívat dopředu. Poslední výsledky už nezměníme. Doma s Bohemians uděláme všechno proto, abychom konečně zvítězili,“ slibuje.

Fotbalisté Zlína (ve žlutém) se ve 21. kole FORTUNA:LIGY představili na hřišti Příbrami.
Další zklamání. Ševci nezvládli ani duel v Příbrami, kde prohráli 2:3