Do nemocnic v Barceloně a Messiho jihoamerické vlasti poputuje milion eur, tedy cca v přepočtu 27,7 milionů korun. Jak uvedl španělský deník Marca, rozhodl se tak útočník na základě sbírky lékařské fakulty barcelonské univerzity. 

On-line ke koronaviru ZDE.

Messi se tak zařadil do řady sportovců a dalších slavných osobností, které pomáhají s bojem proti pandemii. Zapojil se například i Cristiano Ronaldo, ofenzivní hvězda turínského Juventusu, jemuž se nákaza koronavirem jako dalším italským klubům také nevyhnula. Ten společně se svým agentem Jorge Mendesem věnuje nemocnicím v Lisabonu a Portu finance na lůžka s ventilátory a další potřebné vybavení.

Fotbalista Barcelony Antoine Griezmann se raduje ze svého gólu.
Fotbal zastaven na neurčito. Španělsko chce hrát, až nebude ohroženo zdraví

Už dříve kolovala světovými médii zpráva o tom, že se Ronaldo chystá přebudovat síť svých hotelů na nemocnice, to se však vzápětí ukázalo jako fáma, kterou vypustil někdejší fotbalistův švagr.


Španělsko patří mezi koronavirem nejvíce zasaženým evropským zemím  Evropě. Eviduje už přes čtyřicet tisíc nakažených a na tři tisíce lidí zemřelo. V Portugalsku jsou více než dvě tisícovky nakažených, ke včerejšímu datu nemoci, nebo na následky s ní spojené, podlehlo 33 lidí. 

Koronavirus v ČeskuZdroj: Deník

Utkání 22. kola první fotbalové ligy: Baník Ostrava - FK Jablonec, 24. února 2020 v Ostravě. Zleva Tomáš Hubschman z Jablonce a Nemanja Kuzmanovič z Ostravy.
Fotbal stojí, peníze netečou. Ligoví hráči jdou s platem dolů o desítky procent