„Dát si v jednom utkání dvě vlastní branky a ještě na další gól soupeři přihrát, to se mi v kariéře dosud nikdy nestalo. Byl to příšerný den, na který hned tak nezapomenu,“ vrací se k sobotnímu utkání Tachova se Sedlčany.

Jaroslav Skokan a Zdeněk Pohlreich
Rok poté: Fotbalový kuchař, který nadchl šéfa Pohlreicha, už neživoří

Přitom před zápasem nic nenasvědčovalo tomu, že by to mělo tak špatně dopadnout.

„Právě naopak. Už dlouho jsem se před utkáním necítil tak dobře jako v sobotu, dokonce i během zápasu. Měl jsem sílu, byl jsem plný energie. Než přišel první gól soupeře v patnácté minutě,“ vypráví hrající asistent tachovského trenéra.

Milan Halaška srovnal v Dětmarovicích na 2:2 z poslední akce Bohumína.
Střelec se divil: Faul na brankáře? Vůbec nevím, co tam viděli

„Chtěl jsem fotbalově rozehrát naši akci, přiťukl si míč, jenže útočník soupeře, který byl za mnou a já si ho nevšiml, mně sebral balon, běžel sám na brankáře a dal gól. Kdybych předtím míč napálil dopředu, jako by to udělala většina stoperů, byl by klid,“ zpytuje svědomí Martin Knakal.

Špatná koordinace

Branka soupeře domácí nezlomila, dvěma góly skóre otočili. Jenže přišla pětadvacátá minuta a bylo po vedení. „Soupeř centroval z levé strany, kolem mě tři hráči Sedlčan a já se po očku díval, koho budu bránit. Byl jsem špatně zkoordinovaný a ve snaze centr odvrátit jsem si levačkou napálil míč do sítě,“ popisuje svoji první 'trefu'.

Přestřelka v Tachově pokračovala. Hosté znovu vedli, ale pak domácí Braun brankou v pětačtyřicáté minutě vyrovnal a do kabin se šlo za stavu 3:3.

Ilustrační foto
Krajské derby, jak má být. Diváci ve skvělé kulise viděli dvě červené i penalty

Ve druhém poločase strhli vedení na svoji stranu Tachovští a poté mohl zvýšit náskok hrající trenér Jan Matas, ve vyložené šanci však trefil jen gólmana.

V té chvíli na Městském stadionu v Tachově nikdo netušil, k jakému konci fotbalové drama spěje.

Penaltu kopat nechtěl

Běžela 85. minuta a hosté zahrávali rohový kop. „Bohužel mi svítilo slunce do očí, balon letící do šestnáctky jsem vůbec neviděl a od kolena se mi odrazil do sítě. Bylo vyrovnáno a ke slovu přišly penalty. Tu jsem ale vzhledem ke dvěma vlastním gólům odmítl kopat,“ vypráví.

Jan Kysela.
Divizní Benátky vítají posily z ligy, přichází Dohnalík i exreprezentant Kysela

Aby té smůly nebylo málo, penalty zvládly lépe Sedlčany a odvezly si z Tachova dva body. „Po zápase mně nebylo vůbec do řeči, jen jsem s notnou dávkou černého humoru poznamenal, že jsem byl nejlepším hráčem hostů. Klukům patří samozřejmě omluva,“ dodává Martin.

Vlastní gól si v sobotu v utkání v Čížové dal i Martinův bratr Petr a zkompletoval tak rodinný 'hattrick'. „Střílený centr jsem si stejně jako brácha srazil kolenem do sítě,“ popisuje pětatřicetiletý obránce plzeňské Doubravky.

„Dopadl jsem trochu lépe než brácha, ale i mně se podařilo dát v zápase dva vlastní góly. Bylo to v maďarské lize za Egri FC. Hattrick do vlastní branky nás netěší, ale i vlastní góly k fotbalu patří,“ dodává Petr Knakal.

Ilustrační snímek.
Fotbalové anomálie: sedm statečných v Kosmonosech či pokuta za neoprávněný start