Hlavní událostí byla ve vašem klubu v létě výměna trenéra, že?
Ano. Z klubu odešel Libor Klíč. Osobnost, která stojí za všemi posledními úspěchy vrouteckého fotbalu – odpoutání ze dna B třídy, v dalším roce postup z prvního místa do A třídy a v jejím prvním ročníku šesté místo. Odchází k mužstvu Mostecký FK U17, se kterým slavil v minulé sezoně postup do vyšší soutěže. V Mostě se chce práci věnovat na plný úvazek.

Na jeho post nastoupil jako hlavní trenér Oldřich Bernard, který chce navázat na úspěchy mužstva, nadále předvádět pohledný útočný fotbal a umístit se s ním na takovém místě, aby se Vroutek udržel v I. A třídě i po reorganizaci.

FC Rakšice.
Rakšice se těší na prestižní souboj. Čeká je duel se Sigmou Olomouc

Jak se změnil kádr?
Nejcitlivější byl odchod Patrika Chrousta, hráče, který v uplynulém ročníku odehrál nejvíce soutěžních minut z celého kádru (1915), byl platným střelcem (8 branek) a dokázal zaskočit na kterémkoliv místě v sestavě. Dále odešel Jan Šimon, kterého provázelo zranění; ten odehrál 12 soutěžních zápasů (613 min) a nastřílel tři branky. Věříme, že po posílení bude mužstvo v nadcházející sezoně nejméně tak silné, jako bylo v ročníku minulém.

Pochopitelně bude záležet na dalších faktorech, zejména na zdraví hráčů, jejich pracovním vytížení, rodinné pohodě… Co se týče fyzické a taktické připravenosti a udržení pozitivní atmosféry v mužstvu, spoléhá vedení na kvalitě nového trenéra, který jistě svými zkušenostmi naváže na perfektní práci toho předcházejícího. Pokud do sebe všechny uvedené faktory zapadnou, není třeba o úspěchu mužstva pochybovat.

Zdeněk Studený, nová brankářská jednička Bruntálu.
Po zranění kolegy novou jedničkou Bruntálu. Klub se hodně posunul, říká Studený

Na kterých hráčích bude ležet zodpovědnost?
Kostra týmů zůstala naštěstí pohromadě. Trenér bude spoléhat na střeleckou produktivitu Jakuba Pelikána, který dal v minulém ročníku 17 branek v 16 zápasech, a Jana Kukly. Středovou řadu diriguje Jaroslav Sulovský a jeho hlavním sekundantem je univerzál Josef Baierl, hráč s bohatými zkušenostmi a velkým vlivem na náladu v mužstvu, vzor pro mladší hráče. Ve středové řádě může kdykoliv nastupovat kapitán Zdeněk Machyna, pokud nebude potřeba jeho důraz a zkušenosti na postu v zadních řadách.

Tam zatím dominují Dimo Haza a především další z obojživelníků Miroslav Heinc. Na postu jedničky v brance zůstává naštěstí Michal Klíč, jehož účast v mužstvu je naprosto "klíčová" – mnohé vítězné zápasy byly dosaženy především zásluhou jeho výkonů v brance. Bohužel nemá adekvátního náhradníka, který mužstvu dlouhodobě schází.

V Mostech u Jablunkova byl při fotbalovém utkání napaden rozhodčí.
Rozhodčí v Mostech dostal ránu holí od diváka. A jako nášup vodní sprchu