Po podzimu byli Strupčičtí pátí, jejich předseda Jaroslav Vostrý mluvil o středu tabulky, ambice na vyšší příčky prý nejsou. Jiného názoru ale byli samotní hráči, kteří do toho na jaře šlápli. Z pěti úvodních zápasů získali 11 bodů a rázem měli chuť se prát o vyšší příčky. „Škoda, že nám některé zápasy nevyšly lépe,” mrzí Čvančaru. Například ve Vroutku jeho tým prohrál 3:5, zaváhal doma s Podbořany (1:4) nebo v Údlicích (1:4). „V těchto zápasech jsme nezvládli začátky, to rozhodlo, že jsme body nebrali. A k tomu nějaká zranění, šichty, to je pak tým slabší, když někdo chybí,” uvědomuje si muž, který kromě zmiňovaných sedmi gólů v minulém ročníku nastřádal i deset žlutých a jednu červenou kartu.

Podívejte se! Výborný strupčický doroste na jaře řádil v Krupce, domácím dal 23 branek: 

Zdroj: Deník/František Bílek

Strupčice ale dokázaly na penalty vyhrát v Novém Sedle (4:3), což pravděpodobně rozhodlo o tom, že v tabulce skončily třetí; jejich rival z Meziboří na hřišti lídra padl. Konečný rezultát zní 62 bodů a parádních 112 nastřílených branek. „Nám pomohlo to, že jsme v době covidu snažili trénovat. Třeba i individuálně. A když to šlo, tak v partě, ta je tu dobrá,” pochvaluje si Čvančara.

Fotbalistka Klára Červená
Sudí mají jasno, kdo vyhraje, diváci vás posílají k plotně a jste pro ně lesba

V příštím ročníku budou Strupčice znovu v B skupiny I. B třídu. Sezonu zahájí 28. srpna domácím duelem s béčkem Loun, které jsou nováčkem soutěže. „Určitě budeme chtít jít nahoru. Máme tu dobré podmínky, na vyšší soutěž máme. Navíc máme dobré dorostence, teď vyhráli krajský přebor. Ti nejlepší budou hrát za chlapy, jinak se dorost ruší. Já věřím, že zapadnou a pomůžou," je Ondřej Čvančara optimistou.