Se silnou podporou svých fanoušků Domoušice na domácí Ervěnice doslova vletěly. Kdo dorazil na fotbal jen s několikaminutovým zpožděním, už přišel o dva góly. Po dvaceti minutách už domácí prohrávali o čtyři góly a bylo rozhodnuto. Ervěnice působily od začátku zápasu poněkud ospalým dojmem. U všeho byly později než soupeř. Naopak, hosté hýřili aktivitou a důrazem. To se jim vyplatilo už ve čtvrté minutě, kdy pronikli po pravé straně před pokutové území. Následoval centr před bránu a František Liška poslal hosty do vedení.

Jako přes kopírák přišel po třech minutách druhý gól hostů. Opět průnik po křídle, přihrávka pod sebe a technická střela Dominika Urmy k levé tyči ervěnického gólmana Petra Červenky znamenala dvougólové vedení hostů.

Na snímku je zachycen chomutovský kapitán Patrik Gedeon (v černém) v souboji s jedním z kladenských hráčů.
Chomutov padl na Kladně po vlastním gólu a penaltě

Ani po druhém gólu Domoušice nepolevily. Bezradné Ervěnice čelily dalším útokům hostů a jen občas se jim podařilo dostat se s míčem před branku hostů. Obrana Domoušic ale pracovala spolehlivě a domácí z toho vytěžili maximálně rohový kop. Třetí gól Domoušic přišel v šestnácté minutě. Hosté se dostali až k levému rohovému praporku, odtud následoval centr před bránu, klička a přesné zakončení Pavla Exnera. Stejný hráč se znovu radoval už o tři minuty později. Dostal se s míčem před velké vápno a tvrdou střelou břevno-zem vsítil čtvrtý gól.

Co vymyslet

V následujících minutách hledaly Ervěnice způsob, jak zastavit gólový příval hostů. To se jim na nějakou dobu také podařilo. Hosté si dali gólovou pauzu, ale jen do 34. minuty. To dosáhl hattricku Pavel Exner. Dostal se s míčem až k hranici velkého vápna odkud zakončil a bylo to pět nula pro hosty.

Už po dvou minutách se domácí síť rozvlnila pošesté. František Liška se dostal sám před gólmana a lobem poslal míč do domácí sítě. V závěru prvního poločasu se dočkali i domácí. David Macko pronikl středem hřiště až před gólmana Miloslava Kalbače. První střelou trefil gólmana do těla, ale z dorážky už se mu ho podařilo překonat. Do kabin se tak šlo za stavu 1:6.

Na snímku je jedna z mnoha nevyužitých šancí Spořic (žlutí). Tentokráte neproměnil svou šanci Jan Fořt s číslem 5.
Fotbalové utkání Spořice - Ledvice nabídlo přehlídku nevyužitých šancí

Ani ve druhém poločase Domoušice nepolevily. Přidaly ještě další dva góly. O ten sedmý se postaral v 59. minutě opět Pavel Exner, když přeloboval ervěnického gólmana. Stejný hráč přidal v 81. minutě osmý gól hostů poté, co využil chybné rozehrávky domácího gólmana. Ervěnice stihly ještě korigovat nepříznivý stav v 86. minutě, kdy si naběhl na centr do vápna Aleksandr Mostovoj a stanovil konečné skóre utkání na 2:8.

„Sportovně uznáváme, že soupeř byl lepší. Hrál důrazně a ve všem nás přehrával. My jsme zaspali úvod zápasu a pak už se s tím dalo těžko něco dělat,“ okomentoval vysokou prohru domácího týmu předseda klubu SK Ervěnice-Jirkov Martin Schatz.

SK Ervěnice/Jirkov – TJ Sokol Domoušice 2:8 (1:6)

Branky: 45. Macko, 86. Mostovoj – 4. a 36. Liška, 7. Urma, 16. 19. 34. 59. 81. Exner. Rozhodčí: Linhart – Klimpl, Plzák.ŽK: 4/3. Diváci: 120.

SK Ervěnice/Jirkov: Červenka – Šefler, Campr, Král, Šlachta, Prol (59. Niš), Ambroz, Macko (80. Kocour), Mostovoj, Bystrý.

TJ Sokol Domoušice: Kalbač – Barton (63. Hulinský), Gyenge, Kukačka, Urma, Liška, Uhlík, Exner, Junek, Beránek (68. Dittrich), Lokajíček (60. Mács).

Tabulka I.A třídy

1             TJ Sokol Domoušice       27          
2 SK Ervěnice-Jirkov          27          
3 FK Vroutek                        26          
4 FK Bílina                              25          
5             1. FC Spořice                     22          
6 SK Viktorie Ledvice         21          
7 TJ Sokol Údlice                 20          
8 FK Klášterec n.O.             19          
9 TJ Sokol Březno               18
10 TJ Kopisty                           14          
11 TJ Tatran Podbořany      13          
12 TJ SOKOL Obrnice           12          
13 FK Postoloprty                 7            
14 SK Havran Kryry               1