V rámci 21. kola Krajského přeboru na sebe narazily dva týmy ze dna tabulky. Domácí Kadaň byla před utkáním na desátém místě a potřebovala bodovat. Od posledního celku tabulky jí totiž dělilo pouhých pět bodů. O dva body hůře na tom byly Dobroměřice a tak šlo veškeré taktizování stranou. Hned po úvodním hvizdu šel domácí Tatran do útoku. Během prvních minut několikrát ohrozili domácí útočníci branku hostů, ale chyběl větší důraz v koncovce. Co nezvládli obránci, s tím si poradil hostující gólman Lukáš Pechar. Dobroměřice postupně hru vyrovnaly a začaly být domácím nebezpeční především z brejků. Ve 27. minutě se rozeběhla další nebezpečná akce hostů zakončení střelou z dálky. Tu domácí gólman Petr Králík vyrazil před sebe, ale na dorážku už nestačil. Štěstím domácích bylo, že pomezní rozhodčí odmával ofsajd. Hra se poté přelévala od branky k brance, ale žádný tým si nevypracoval stoprocentní gólovou šanci a tak skončil poločas bez branek.

Konečně gól

Druhých 45 minut začali domácí aktivně. Tlačili se před branku hostů. Vybojovali si rohový kop, ale gólman hostů centr úspěšně zlikvidoval. Následovalo několik dalších útočných akcí domácích, ale obrana hostů pracovala spolehlivě. S přibývajícím časem rostla na hřišti nervozita. V 66. minutě si domácí vybojovali ve středu pole míč a Filip Fefrčík akci zakončil přesnou střelou k levé tyči. Na skákající míč hostující gólman nedosáhl a domácí šli do vedení. Hostům nezbývalo, než otevřít hru. Postupně získali územní převahu, ale vyrovnat nedokázali. Tatran Kadaň zvítězil nejtěsnějším možným rozdílem a posunul se tabulkou vzhůru na devátou příčku.

Slovo domácího trenéra

„Dnešní tři body pro nás mají cenu zlata,“ s ulehčením konstatoval po zápase domácí trenér Jindřich Hofner. „Nám v poslední době moc nefunguje přepínání způsobu hry po ztrátě míče. Také máme problém s proměňováním šancí. Pokud bychom proměnili naše šance v prvním poločase, mohli jsme vést o dva góly a hrálo by se nám daleko lépe,“ pokračoval trenér. Občas je na některých hráčích vidět, že nejsou na hru plně soustředění. Pracujeme na tom na tréninku, tak snad se to zlepší, uzavřel hodnocení domácí trenér.

FK Tatran Kadaň – FK Dobroměřice 1:0 (0:0)

Branky: 66. Fefrčík Filip. Rozhodčí: Karrmann, Kuriljak, Klimpl. ŽK: 3/1. Diváci: 120.

FK Tatran Kadaň: Králík – Kocík, Pavlica, Zralík (85. Čibenka), Fefrčík, Janošík (56. Šabík), Kolář, Karban, Hořínek, Kiliján, Belej.

FK Dobroměřice: Pechar, Kaleja, Plachý, Lazarik, Reh, Matyáš (84. Pšigrocký), Hanzlíček (67. Valta), Mistoler, Šebek, Maliňák, Zmeškal (85. Rus).