„Dnes to bylo ubojovaný. Měli jsme tři šance a dali jsme tři góly. Máme sice velkou marodku, ale musím pochválit ty patnáctiletý kluky. Rozhodl klučina, který s námi nikdy nehrál a ani jsem ho neviděl na tréninku. Je to frajer. Docela je mi líto soupeře. Měli šance, ale my byli hodně efektivní. Teď si to můžeme jít užít,“ usmíval se dobře naložený dobroměřický kouč David Holeček.

Kdo přijel na zápas do Spořic, ten určitě neprohloupil. Viděl jedenáct branek a divokou výhru nad Liběšicemi 11:0. Hosté už po poločase byli zralí na záchranku, protože ztráceli 0:8. Hrdina zápasu? Kanonýr František Hašek, který dal pět branek, z toho dvě z penalty.

„Byl to přesně ten zápas, kdy do čeho člověk kopne, to skončí za brankářem soupeře. Musím říct, že mi to hodně sedlo. Jsem velmi spokojený,“ zářil František Hašek, autor 23 gólů v sezoně, který se o první místo v tabulce střelců dělí s Patrikem Láchou z Neštěmic a Františkem Tůmou z Bíliny.

Vilémov vyhrál na půdě Modré jasně 3:0.
Modrá není dobrá. I s novým Brazilcem čeká na první jarní branku

Z předposledního místa tabulky se zvedl celek Ervěnic-Jirkova. Ten si před tímto víkendem poradil se Střekovem a hattrickem se blýskl kapitán Jan Král. „Ale střelecky se mi jinak příliš nedaří,“ vyprávěl Král po demolici Střekova. Ted přišel duel s Kláštercem (4:2) a Král se prosadil dvakrát a dostal svůj tým na čtvrté místo tabulky. „Cílem pro jaro je záchrana. Splnili jsme další dílčí cíl a tím bylo dotáhnout se právě na Klášterec,“ usmíval se probuzený kanonýr Jan Král.

Bláznivý zápas se hrál v Mojžíři. Domácí v něm hostili v důležitém utkání ze spodku tabulky Rumburk. Padlo osm branek, skóre se přelévalo z jedné strany na druhou. Domácí vyrovnávali v nastaveném čase, následné penalty ale lépe zvládl Rumburk, který si tak odvezl dva body.

„Rozhodně jsme chtěli bodovat, takže dva body jsou fajn. Ale mohli jsme mít i tři. Bohužel jsme v nastavení předvedli několik chyb a domácí srovnali. Bylo nás tak akorát jedenáct, pytlíkovali jsme to. Zatím bodujeme venku, teď je potřeba to potvrdit doma proti Roudnici,“ má jasno David Dvořák, předseda FK Rumburk.

Litvínovští junioři porazili Přerov 4:1 a udrželi juniorskou extraligu.
FOTO: Junioři Litvínova zachránili extraligu. Před 1 200 diváky složili Přerov

„Ačkoliv jsme dali čtyři góly, přišlo mi to tentokrát takové chcíplé. Pomohlo nám, že jsme narychlo přivedli Honzu Čisára z Povrlů. Sice s námi stihl jen dva tréninky, takže občas ta souhra trochu skřípala, ale myslím, že dva góly hovoří za vše,“ hodnotil domácí trenér Michal Kubec.

Toho trápí především obrana. „Dostáváme hrozně laciné branky. Už v minulém zápase jsme si dali šest polovlastenců, teď nás pro změnu trápily standardky soupeře, každá smrděla gólem. Musíme na tom zapracovat. Věřím ale, že od našeho představení v útoku se odpíchneme a půjdeme tabulkou nahoru.“

Obrat v závěrečných 25 minutách předvedla doma Roudnice, která udolala třetí Proboštov 2:1. Hosté vedli už od 6. minuty, v 67. však srovnal Slavíček, deset minut před koncem trefil výhru z penalty Mrázek. „ Začátek nám znovu nevyšel, dostali jsme hloupý gól a soupeř měl ještě další dvě, možná tři šance. S druhou půlí už ale spokojený být můžu, viděl jsem z naší strany týmový výkon, kluci chtěli,“ pochvaloval si cenné tři body roudnický kormidelník Ondřej Rohlíček.