Od úvodního hvizdu se hrál rychlý kombinační fotbal. Domácí fotbalisté zbytečně nedrželi míč a rychle kombinovali. Když už se uchýlili k dlouhému pasu, ten ve většině případů směřoval na připraveného útočníka Martina Bočka, který ho téměř pravidelně sklepl na jednoho ze svých spoluhráčů.

Fotbalová tabulkaZdroj: DeníkPřesto úvod zápasu patřil hostům, kteří v průběžném pořadí okupují třetí příčku tabulky, zatímco domácímu týmu patřilo před zápasem místo jedenácté. Postupně se hra vyrovnala, a když hosté nedokázali gólově zúročit výhodu dvou rohových kopů, domácí se čím dál tím více dostávali před soupeřovu branku. Z tlaku dokázali vytěžit tři rohové kopy, ale gól dát nedokázali.

Toho se domácí fanoušci dočkali až ve 40. minutě, kdy si na centr Patrika Gedeona ze standardní situace naběhl Martin Boček a poslal míč poprvé za záda hostujícího gólmana Janáčka. Následná snaha hostů o vyrovnání vyšla vniveč a do kabin se tak šlo za jednogólového vedení Chomutova.

Stanislav Rosendorf ze Sán se stal v dresu české reprezentace do 21 let mistrem světa v malé kopané.
Mladý mistr světa Rosendorf: Oslavy titulu jsme si užili opravdu pořádně

Od začátku druhého poločasu se hosté dál snažili o vyrovnání, ale byli to domácí, kdo měnil skóre. V 50. minutě si opět naběhl na přesný centr do vápna Martin Boček a domácí vedli o dva góly. Ani po druhém gólu se domácí nezatáhli do obrany a snažili se neustálým pohybem znepříjemňovat život obraně hostů. Ti se tlačili před domácí branku a dávali domácím prostor k brejkům. Několikrát zle hostům zatopil Lukáš Svoboda. V 60. minutě poslal pod sebe po zemi skvělou přihrávku na Jana Hyneše, který potřetí dostal míč za záda gólmana hostů. Bohužel z postavení mimo hru. S přibývajícím časem rostla na kopačkách hráčů hostujícího týmu nervozita a rodily se další šance domácích.

Krátce před závěrečným hvizdem se dostal do brejku Martin Boček, který šel sám na gólmana, ale překonat se mu ho už nepodařilo. „Měl jsem v hlavě asi čtyři možná zakončení, ale trochu mi zaskočilo to, že mě doběhl obránce. Myslel jsem si, že to vzdal. To mě znervóznilo a tak jsem to dal do gólmana,“ prozradil po zápase Boček.

Do konce utkání se tak už skóre neměnilo. Chomutov si po skvělém výkonu připsal tři cenné body. K dalšímu utkání zajíždí Chomutov v sobotu 27. října do Libiše.

FC Chomutov - FK Brandýs n. L. 2:0 (1:0)

Branky: 40. a 50. Martin Boček
Rozhodčí: Šmat Jati, Šimeček. ŽK: 3/2. Diváci: 200.

FC Chomutov: Zaťko Kunart, Gedeon, Janošík, Hyneš (75. Maršálek), Hána, Kubík, Svoboda L., Boček, Klimeš (46. Hříbal), Chaloupka (86. Svoboda T.)

FK Brandýs nad Labem: Janáček Stross M., Stross J.,Reicher, Klíma, Braborec, Dosoudil, Folwarczny, Kubeš (75. Janáček), Prokop, Kovařík (70. Moravský).

Dávid Guba se raduje ze své branky do sítě Ostravy.
Nečekaný karvinský střelec Dávid Guba: Baník jsme dokonale překvapili

Trenér Doksanský: „Byl to kvalitní soupeř“

Se spokojeným úsměvem odcházel ze hřiště po utkání trenér Chomutova Ladislav Doksanský. „Byl to kvalitní soupeř. Mají výborné výsledky a v tabulce jsou zaslouženě nahoře,“ byla jeho první slova pro Chomutovský deník.

Měli jste jasno před utkáním, jak budete hrát?
Zahráli jsme výborně tak, jak jsme si řekli. Takhle bych si to představoval. Nikdo se na hřišti neschovával, každý chtěl hrát. Málo jsme kazili. Všechno dnes na výbornou.

Byl to mimořádný výkon?
My takhle chceme hrát pořád. Odzadu po stranách, po zemi, být v pohybu, rychlá kombinace. Když už nevíme co s míčem, tak dlouhý míč na Martina Bočka. Ten dnes zahrál fantasticky.

Měl opět svůj den?
Martin začal víc trénovat a hned je to znát. Většinu míčů co na něj šla, měl. Navíc je víc v pohybu a může nám pomáhat i zpátky.

Nemá to vepředu lehké?
Oni se na něj všichni pečlivě připravují, ale většinou jim stejně uteče. On si ten míč umí najít. Nesmí ale zpychnout, musí pořád trénovat (smích). Už přece jen není nejmladší a když z toho vypadne, tak se do toho zpátky těžko dostává.

Vyměnili jste gólmana?
Máme dva vyrovnané gólmany. Radek Zaťko poctivě trénuje, takže proč by nemohl chytat on.

V závěru docházeli síly?
Ne to v žádném případě. Byla to naše taktika, zatáhnout se dozadu a nechat je hrát. Vsadili jsme na rychlé protiútoky. Některé jsme mohli lépe dotáhnout.

Jako ta tutová šance Martina Bočka v závěru?
To byla velká šance, ale stane se.

Jak to vypadá se zraněním Jana Hyneše?
Je to koleno a já věřím, že to bude v pořádku. Chyběl by nám, dnes odvedl skvělý kus práce. Musí se dát znovu dohromady. Věřím, že to bude dobré. Střelec obou gólů Martin Boček po utkání přiznal, že dnes se mu dařilo většinu soubojů vyhrát. V kabině jsme si o poločase řekli, že hru ještě více zjednodušíme. Oni nás v prvním poločase úspěšně napadali a tak jsme to chtěli ještě víc zrychlit,“ prozradil Boček.

Byl jste blízko hattricku, co chybělo?
Chtěl jsem udělat gólmanovi nějakou kulišárnu, ale nepodařilo se mi to. Bylo to už chvilku před koncem a já už toho měl plné zuby. Navíc na mě dotíral obránce. Nakonec je lepší, že jsem to nedal. Kluci pak po mě chtějí nějaké občerstvení (smích).

J. Průša, L. Kostrhun