Svěřenci trenéra Žebra prohráli ve Spořicích 1:3. „Byl to takový podivný zápas. Sešlo se nás sotva jedenáct, musel nastoupit i nehrající prezident klubu David Dvořák. Jediné, co můžu vyzdvihnout, je výkon naší nové posily v brance. Tomáš Hladík nás několikrát výrazně podržel. Směrem do útoku nám chyběl větší klid a finální přihrávka. Nedařilo se nám dostávat se do gólových šancí. Teď hostíme Mojžíř a musíme už bodovat,“ bije na poplach Jakub Chlada, kapitán Rumburku.

Výrazná spokojenost panuje se startem sezony ve Spořicích, které mají po dvou zápasech plný počet bodů a osm nastřílených branek. „Zatím se nám daří a jsme spokojení. Snad tyto bodové příděly budou pokračovat i nadále, ale samozřejmě máme ještě prostor pro zlepšování se,“ říká střelec spořického celku David Pěnkava.

Karel Kubát.
Jeden zápas a dost! Kubát si na Slovensku smlouvu nevysloužil. Prokletí trvá

Podobně snový úvod prožívají také Liběšice. Trenér Čermák měl sice před startem sezóny obavy z těžkého losu, i jeho celek je však zatím stoprocentní. Zabrala také Roudnice, která díky hattricku Matěje Slavíčka přejela Libouchec 4:0. „Spoustu šancí jsme ještě neproměnili, ve druhé půli byla pasáž, kde měl soupeř dvě možnosti dát na 1:1. Myslím, že kdyby je proměnil, nemuseli jsme to zvládnout. Měli jsme zkrátka rozhodnout dříve a dohrát to zkušeněji,“ našel i přes jasnou výhru nedostatky roudnický trenér Jakub Pekař.

Další přestřelku předvedl Šluknov, který doma na poslední chvíli zachránil remízu 4:4 proti kvalitním Neštěmicím. Penaltový rozstřel svěřencům Ladislava Čurgaliho nevyšel, brali tak opět jeden bod. „Hosté od začátku ukazovali svou kvalitu, právem jsou jedním z velkých favoritů celé soutěže. My jsme ale dokázali být, díky naší bojovnosti, vyrovnaným sokem,“ nechal se slyšet Ladislav Čurgali, kouč Šluknova.

Podruhé se penalty povedly také Mojžíři, který získal další dva body. Tentokrát doma udolal Proboštov 4:3. „Vzhledem k průběhu utkání si těchto dvou bodů cením ještě víc, než v prvním kole. Podržel nás brankář Bakiu, střelecká impotence soupeře a za vyrovnáním ze stavu 1:3 nás dotlačili fantastičtí fanoušci. Z atmosféry jsem měl husí kůži,“ vyznal se šéf mojžířské lavičky Michal Kubec.