„Jsem rád, že jsme dotáhli jednání k dohodě. Od počátku jsme si rozuměli a jednání šlo hladce. Mám z toho dobrý pocit. Důležité je, že máme společnou sportovní filozofii. V Ústí je dobře nastavena práce s mladými hráči, kteří spolu se zkušenou osou týmu tvoří ambiciózní celek, a této filozofie se určitě budeme držet," řekl ke svému nástupu David Jarolím. 

„Co se týká cílů, chci především navázat na úspěšné předcházející období. Budeme hrát ofenzivní fotbal podložený poctivou prací v zápasech i v tréninku. Důležité bude umožnit fotbalový růst talentovaným hráčům. Chci jim k tomu dát dostatek prostoru," slíbil. „Žádné konkrétní umístění v tabulce jsme si nestanovili, do každého zápasu ale půjdeme s cílem vyhrát. Jaké umístění nám to nakonec vynese, to uvidíme po skončení sezóny. Mojí ambicí je samozřejmě zůstat v horních příčkách tabulky. Na nové angažmá se hodně těším a věřím, že spolu s týmem uspějeme. Chtěl bych tím klubu oplatit jeho důvěru, které si vážím," dodal kouč, jehož asistentem bude dlouholetý kolega Richard Straža. O dalších členech realizačního týmu, na kterém se nyní pracuje, bude klub informovat.

David Jarolím v Bosně trénoval s týmem
Po půl roce další senzace? Na spadnutí je příchod dalšího reprezentanta

„Od trenéra Jarolíma si slibujeme pokračování v klubové filozofii práce s mladými hráči a začleňování ústeckých odchovanců do A týmu. To je pro nás zásadní a jsem rád, že na tom máme širokou shodu v celém sportovním úseku včetně nového trenéra a že v tom máme podporu i od pana Hory, majitele klubu,“ uvedl v tiskové zprávě ředitel ústeckého fotbalového klubu Václav Kožíšek.

„Do klubu přichází další mladý trenér s velkými hráčskými zkušenostmi. David Jarolím je bezpochyby fotbalová osobnost a je skvělé, že své zkušenosti může podobně jako jeho předchůdce Jiří Jarošík začít trenérsky zúročovat právě u nás v ústeckém klubu. Věřím, že společně navážeme na předchozí úspěšné období. Všichni přejeme novému trenérovi, aby se mu v Armě dařilo," doplnil sportovní manažer klubu Petr Heidenreich.

Trenér FK Ústí nad Labem Jiří Jarošík
Změna! Arma už je zase bez trenéra. Jarošík míří do Celje

David Jarolím odehrál za český národní tým 29 zápasů, v nichž si připsal jeden gól na podzim 2006 v kvalifikačním duelu o EURO 2008 proti San Marinu. Zúčastnil se také MS 2006 a ME 2008. Na klubové scéně zanechal nejvýraznější stopu v Hamburku, kde odehrál za téměř 10 let své kariéry 257 zápasů, během kterých oslavil čtrnáct přesných zásahů. Zdejší HSV si jedenačtyřicetiletého rodáka z Čáslavi, který nosil v klubu i kapitánskou pásku, vážilo natolik, že mu v březnu 2015 uspořádalo benefiční rozlučku se zápasem Hamburger SV - Tým Jarolím.

Působil také v Norimberku či Bayernu Mnichov, zahrál si i ve Francii. Profesionální kariéru ukončil v roce 2014 v Mladé Boleslavi, kde aktuálně trénuje jeho otec Karel Jarolím. Má sestru Anet, která se proslavila na florbalových palubovkách v dresu Herbadentu, Chodova či české reprezentace, a bratra Lukáše.

S ním pokračuje na amatérské fotbalové úrovni v dresu FK Újezd nad Lesy (kde působí například i brankář Jaromír Blažek) v pražském krajském přeboru, za který stihl na podzim dva zápasy a jeden vstřelený gól.

Trenér FK Ústí nad Labem Jiří Jarošík
Jarošíkovi se z Ústí nechtělo. Nakonec ale převážila výzva posunout se dál

Trenérskou dráhu načal jako asistent svého otce v u mladoboleslavského áčka, první angažmá v roli hlavního trenéra si připsal v Olympii Radotín v ČFL, a následně u juniorky FK Slavoj Vyšehrad.

Svou misi v ústeckém klubu načíná okamžitě, do přípravy vstoupí Arma od 13. ledna kondičními testy. O pět dní později čeká hráče první společný trénink, ve středu 20. ledna pak první zápas Zimní Tipsport ligy proti Slavii Praha B v Praze - Horních Počernicích.