Libiš na nic nečekala a snažila se hned od začátku hrát útočně. Chomutovská obrana však byla pozorná. Naopak, byli to domácí, kteří si jako první vytvořili velkou šanci. Ve 14. minutě Martin Boček jen těsně minul branku. Libiš odpověděla protiútokem a vybojovala si roh. Branku Radima Švejdy však hosté neohrozili. V 17. minutě centroval do vápna Lukáš Svoboda, ale gólman hostů Václava Kratochvíl byl připraven. O minutu později musel naopak zasahovat gólman Švejda, ale ani on se nenechal překvapit. Gólu se však diváci dočkali vzápětí. Ve středu hřiště se před velkým vápnem dostal k míči Michal Klimeš a parádní střelou z dálky poslal domácí do vedení.

Hosty branka na kolena nesrazila, naopak, zvýšili aktivitu a vybojovali si další roh. Jejich rozehrávka na krátko ale nebyla pro domácí obranu žádným problémem. Nakonec se přece jen dočkali vyrovnání. Ve 31. minutě Pavel Macháček zahrával trestný kop a trefil se parádně do pravého horního rohu. Míč orazítkoval břevno a odrazil se na zem těsně za brankovou čáru. Chomutov se však nechtěl s vyrovnaným stavem smířit a hned zaútočil a od gólu zachránilo hostujícího gólmana břevno. O chvilku déle hlavičkoval Boček těsně nad branku. Ve 37 minutě poslal Boček míč hlavou na bránu a hostujícího gólmana zachránila levá tyč. Poločas tak skončil 1:1.

Chomutov jde do vedení

V úvodu druhé půle byla Libiš aktivnější. Žádnou velkou šanci si však nevytvořila a tak začali úřadovat domácí. Nejprve Josef Maršálek promrhal tutovou šanci, ale vzápětí vrátil domácím vedení Lukáš Svoboda, který dostal z levé strany krásnou přihrávku právě od Maršálka a uklidil míč do odkryté brány. Po pár minutách centroval Svoboda do vápna, kde si na míč naskočil Filip Turek a hlavou vstřelil třetí gól domácích. Hosté pak sice snížili, ale poslední slovo měli domácí. Libiš zahrávala roh a před domácí branku šel také jejich gólman. Míč však vybojovali domácí a z poloviny hřiště šel do brejku Maršálek. Pohrál si s domácí obranou a dal čtvrtý gól.

Slovo domácího trenéra

"Kdybychom po prvním poločase vedli 4:1, nikdo by se nemohl divit. Ve druhé půli nám to ale vyšlo. Škoda, že nám to tak nejde i venku," okomentoval zápas trenér Ladislav Doksanský.

FC Chomutov – TJ Sokol Libiš 4:2 (1:1)

Branky: 19. Klimeš Michal, 75. Svoboda Luká, 77. Turek Filip, 90. Maršálek Josef. – 31. Macháček Pavel, 79. Stibora Vladimír. Rozhodčí: Šlapák František, Pavel Štrncl, Langmajer Lukáš. ŽK: 2/2, Diváci: 120.

FC Chomutov: Švejda – Příhonský (46. Maršálek), Kunart – Janošík, Kubík, Mužík (69. Chaloupka), Svoboda, Boček (84. Hyneš), Klimeš, Turek, Gedeon.

TJ Sokol Libiš: Kratochvíl – Macháček, Pešek, Bíba, Stibora, Očovan, Šobr, Kvída (64. Dobrovolný), Stejskal, Tylšar, Vaněk.