Záchranáři přijali v sobotu hlášení, že v Jižním lomu leží podnapilý muž s rozbitou hlavou a ještě dýchá. Vyrazili ihned na místo. „Na místo jsme vyslali dvě posádky. Po příjezdu zde záchranáři našli muže, který bohužel utrpěl zranění hlavy, která byla neslučitelná se životem. Jednalo se o muže ročník 1986. Záchranáři poté vyrozuměli koronera,“ informoval mluvčí záchranné služby Radek Hes.

Ilustrační snímek
Lovci lebek je hledají léta. Vězení se vyhýbají desítky odsouzených

„Vím o tom, znal jsme ho, byl to bezdomovec. Říká se, že ho někdo zabil, ale já nic nevím, nebyl jsem tam,“ uvedl jeden ze sokolovských bezdomovců posedávajících u městské tržnice.

Policie případ šetří, ale prozatím nechce zveřejňovat žádné podrobnosti.

Výkup garáží 

Sokolov v této lokalitě zhruba pět let vykupuje garáže. Nabízí deset tisíc korun za jednu. Jsou totiž často vykrádané, plné odpadu a místo motoristů leštících si svá auta tam lze narazit na černé skládky či bezdomovce. Z celkových 200 se jich většinu podařilo zlikvidovat. Zůstalo jich 34.

Kdo ze zbylých majitelů chce svou garáž ještě prodat, měl by si pospíšit. Sokolov zveřejnil, že 30. června s odkupem končí.

Dům, ve kterém v pátek večer došlo k dvojnásobné vraždě rodičů.
Obcí na Náchodsku otřásla vražda. Byl místním postrachem, zaznívá o podezřelém

Město do budoucna plánuje, že by na území po odstraněných garážích vznikl revitalizovaný prostor podobný tomu, jaký je za Krejcarovou lávkou. A především hodlá tímto způsobem zrušit lokalitu, kde vznikají černé skládky a stahují se sem lidé bez domova. Drtivá většina pozemků v tomto místě se nachází v záplavovém území stoleté vody. Není tam tedy možné stavět trvalé objekty.