O povolení či nepovolení obnovy má senát rozhodovat od 25. března v rámci veřejného zasedání. S ohledem na aktuální epidemickou situaci a protikoronavirová opatření bude kapacita jednací síně omezena. Pokud by navíc nadále platilo omezení volného pohybu osob, k jednání by nemohla dorazit veřejnost, tedy ani zástupci Spolku na podporu nezávislé justice v ČR Šalamoun, který kauzu Kramný sleduje a dlouhodobě poukazuje na údajné nesrovnalosti v případu.

Znalci Radek Matlach (vlevo) a Igor Fargaš během jednání u okresního soudu.
Znalci z kauzy Kramný dále bojují. Chtějí zvrátit rozhodnutí ostravských soudů

Spolek v pátek informoval o tom, že k Vrchnímu soudu v Olomouci podává stížnost na předsedu Krajského soudu v Ostravě Petra Nováka, a to v souvislosti s jeho odpověďmi na dotazy k opatřením a účasti na jednání.

Spolek v rámci tiskové zprávy zaslané médiím zveřejnil i odkaz na odpověď předsedy soudu. Ten mimo jiné uvedl, že vzhledem k současné dynamice epidemické situace nedokáže predikovat opatření, která budou platná v době konání veřejného zasedání. Jak dodal, médiím bude vstup umožněn i v případě pokračujícího omezení volného pohybu osob. S ohledem na kapacitu a možnost účasti příbuzných na jednání ale není vůbec jisté, že se všichni novináři dovnitř dostanou. Bude-li zájem médií přesahovat kapacitu jednací síně, o vstupu rozhodne losování.

Petr Kramný.
Kramný se chystá na velkou soudní bitvu. Možná poslední

Kramný podle pravomocného verdiktu v létě 2013 během rodinné dovolené v Egyptě elektrickým proudem zabil svou manželku a dceru. Žádost o obnovu procesu bude posuzovat stejný trestní senát pod vedením Renaty Gilové, který Kramného poslal na osmadvacet let za mříže.