Scéna se měla odehrát v sobotu 23. ledna v restauraci Veranda v Klíšské ulici v Ústí nad Labem.

Doprovodný text pod videem uvádí, že policie během odpoledne přijela dvakrát s upozorněním, aby majitel restauraci uzavřel, ten to však odmítl. „Napotřetí již přijelo zhruba dvacet policistů, majitele zajistili, odvezli na služebnu a pod nátlakem byla restaurace uzavřena. Celý zásah byl nezákonný, policie naprosto neodpověděla na otázky, na základě čeho koná, jen tupě opakovala, že je porušováno nařízení a že jsme povinni na jejich výzvu restauraci opustit, jinak budeme zajištěni a předvedeni,“ uvádí text.

Zdroj: Youtube

Zásah policie 23. 1. 2021 v restauraci Veranda market restaurant, Klíšská ul, Ústí nad Labem  Zdroj: YouTube.com/Veronika Vágnerová

Pokračuje dalšími vyjádřeními o nezákonnosti zásahu a uzavření restaurace, policii nazývá gestapem a informací o údajně připravovaném trestním oznámení. Provozovatel kanálu ovšem zakázal pod videem komentáře, čímž znemožnil možnost případné odpovědi kritizované strany. To bývá v internetovém světě považováno za faux pas a manipulaci s veřejným míněním.

Policejní vozy před ústeckou restaurací Veranda
VIDEO: Tak to vypadalo před ústeckou restaurací Veranda, když přijela policie

Sama Policie ČR prozatím jednání policisty na videu nekomentovala. „Vzhledem k tomu, že některé restaurace na Ústecku se připojily k celorepublikovému protestu, tak jsme v rámci výkonu služby prováděli kontroly těchto restaurací v průběhu celého víkendu. V jedné z těchto restaurací jsme zjistili porušení vládního opatření. Celou věc jsme zaevidovali a postoupíme jí k dořešení správnímu orgánu,“ uvedla pouze policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

Autorka Vágnerová video sdílela i na sociální síti Facebook, kde získala povětšinou souhlasné komentáře od svých přátel. Nesouhlasnou reakci napsal třeba uživatel Tomáš Stanislav s tím, že vláda je neschopná, ale je třeba se s lidmi nepotkávat. „Je to snaha o minimalizaci přenosu nákazy, což se dá dělat technickými protiepidemickými prostředky i chováním jednotlivců. Když se přetíží zdravotnictví, tak se klidně může stát, že se vysekáte v autě a nebude, kdo by vám zachránil život,“ napsal.