„Bylo to jako z akčního filmu, spousta policejních aut a těžkooděnci se samopaly. Výstřel jsem slyšela za deset minut půl deváté, nevím proč, ale když jsem ho uslyšela tak jsem se podívala na hodinky. Za chvíli už tu bylo spoustu policistů,“ sdělila Deníku obyvatelka sídliště Milena Juřínková, která bydlí hned naproti domu, ze kterého zazněla rána.

Incident potvrdil policejní mluvčí Petr Jaroš.

„K události došlo po osmé hodině ráno v ulici Bratří Hlaviců. Muž úmyslně vystřelil na balkoně bytového domu z plynové pistole,“ přiblížil.

Bouřka nad Zlínem 20. července 2020
Ve Zlíně sehrály mraky nebeské divadlo. Šlo o nádherný úkaz, říká meteoroložka

Policisté střelce, který byl pod vlivem alkoholu, zadrželi a umístili do cely.

„Nadále probíhá vyšetřování. Není vyloučené podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví,“ dodal Petr Jaroš.

Podle předsedy Společenství vlastníků jednotek na Sychrově střílel muž v domě č.p. 71.

„Jedná se o problémového nájemce. Údajně měl při střelbě přes jedno promile. Stížnosti na něj jsem řešil nedávno. Bohužel bez důkazů nebo hlášení na městskou policii nemůžeme skoro nic,“ uvedl k případu Radim Blažek.

Podobné případy 

Poslední incident, kdy policisté na Vsetíně zasahovali u muže, jenž se měl ohánět střelnou zbraní, se odehrál vloni v květnu. Po příjezdu zásahové jednotky se zjistilo, že mladší opilý muž má u sebe jen hračku, kuličkovou pistoli.

K daleko závažnějšímu činu došlo v létě 2014 v Horní Bečvě, kdy po výstřelu z plynové pistole z blízké vzdálenosti zranil mladík z Brněnska tehdy čtyřiačtyřicetiletého muže v obličeji.

Útočník čelil podezření z trestného činu ublížení na zdraví ve stádiu pokusu s až tříletým trestem odnětí svobody.

Záběr z webové kamery na rožnovském Jižním městě (příjezd do Rožnova pod Radhoštěm od Valašského Meziříčí) zachycuje v pondělí 20. července 2020 v 15 hodin kolony, které se tvoří na hlavní silnici I/35 kvůli probíhající rekonstrukci této silnice.
Rožnov čeká perný rok. Začala nákladná oprava průtahu městem