Vyhrával juniorské soutěže a po přechodu mezi muže získal titul mistra České republiky v jedné z váhových kategorií. V následném rozhovoru poté prohlásil, že jeho snem je účast na olympiádě.

V těchto dnech dostal za vydírání a pokus o loupež na osm let za mříže. Stalo se tak v rámci odvolacího řízení u Vrchního soudu v Olomouci, který v plném rozsahu potvrdil verdikt Krajského soudu v Ostravě.

Ilustrační foto.
Policistovi ze zásahové jednotky ve Frýdku-Místku hrozí vězení. Kvůli zakázkám

Daniel G. v červenci loňského roku v Ostravě-Mariánských Horách přepadl drogového dealera. Pomáhal mu kamarád, jenž v té době ještě neměl osmnáct let. Muže krátce před půlnocí vylákali na parkoviště. Zde se na něj vrhli a způsobili mu řadu zranění. Léčba trvala několik týdnů.

„Obžalovaní kontaktovali poškozeného s avizovaným záměrem koupi pervitinu. Když přijel na místo činu na kole, dopustili se vůči němu vysoce intenzivního útoku a snažili se zmocnit batohu. To se jim nepodařilo,“ uvedl mluvčí olomouckého vrchního soudu Stanislav Cik.

TREST

Daniel G. odešel od ostravského soudu s osmi roky žaláře. Proti verdiktu se odvolal k vrchnímu soudu, který se snažil přesvědčit o tom, že útočil pouze mladistvý kamarád. Senát mu ale neuvěřil. Vycházel přitom nejen z důkazů a výpovědí.

Muž, který drogy přivezl, byl totiž také zdatný boxer a představa, že by ho takto „zřídil“ pouze mladistvý, je nereálná.

„Odvolání jsme jako nedůvodné zamítli. Máme za to, že soud prvního stupně provedl dokazování v dostatečném rozsahu a správně kvalifikoval čin jako pokus zvlášť závažného zločinu loupeže a vydírání,“ uvedl Cik.

Muž se u soudu přiznal k napadení krajana.
Tragická rvačka v Kopřivnici: Dohoda ušetřila Ukrajinci několik let vězení

Daniel G. tak stráví za mřížemi osm let, mladistvý díky věku vyvázl s třicetiměsíčním podmíněným trestem odloženým na tříletou zkušební lhůtu. Proti rozsudku již není odvolání.

Daniel G. není jediný nadějný ostravský sportovec, který skončil za mřížemi. Stejný osud potkal před časem i hokejistu Jakuba B. Soud mu vyměřil tři roky žaláře za účast na sérii ozbrojených loupežných přepadení heren, které provedl se svými dvěma komplici.