V loňském roce se akce nemohla uskutečnit kvůli protiepidemickým opatřením, letos už si ji zoopark ujít nenechal. „Každý rok to byla jedna z nejnavštěvovanějších akcí v sezóně, maximálně oblíbená mezi rodinami s dětmi. Proto jsme rádi, že se můžeme k této tradici znovu vrátit,“ těší se na plný areál Věra Fryčová, ředitelka zooparku.

Oficiální program je naplánován od 14 do 17 hodin. V areálu bude několik stanovišť, u nichž se děti i dospělí budou moci zabavit nebo se něco zajímavého dozvědět. „U správní budovy budou skauti se soutěžemi pro děti, na terase u plameňáků postaví své dalekohledy místní Astronomická společnost, v dětské zoo bude pro všechny hrát a zpívat hudební divadlo Hnedle Vedle,“ jmenuje některé zastávky pracovník marketingu František Kremer.

A není to zdaleka všechno. Ušlechtilou krásu dravých ptáků předvede sokolnice Rozárka, svůj stánek budou mít v areálu také zástupci CHKO České středohoří a nebudou chybět ani oblíbené dětské atrakce jako je malování na obličej nebo skákací hrad. A mezi vším a všemi bude pobíhat a poskakovat rozverný maskot Maio.

Další doprovodnou akcí je nabídka recyklační společnosti Elektrowin, která bude od 9 hodin u obou bran do areálu vybírat vysloužilé spotřebiče. Za prvních sto odevzdaných spotřebičů daruje návštěvníkům dětskou vstupenku.

Návštěvníci budou mít rovněž poslední možnost užít si některé z atrakcí, které zoopark běžně nabízí během hlavní sezony. Naposledy budou moci nasednout do Expresu, aby je provezl areálem Eurosafari, derniéru bude mít v sobotu také dětmi oblíbený Zoovláček Amálka. Sobotou skončí také komentovaná krmení. Ta budou na Den zvířat probíhat v obvyklých časech. „Komentování u tuleňů tak začíná už v 11 hodin u makaků ve 13 hodin,“ doplňuje ředitelka.

Mezinárodní den zvířat se po celém světě připomíná 4. října, tedy na svátek Sv. Františka z Assisi, patrona zvířat a ochránců přírody. Zoopark se k jeho oslavě připojil již před mnoha lety právě akcí pro rodiny. Společně se Dnem Dětí či Dnem Země jde o jednu z největších akcí v kalendáři zooparku.

Zoopark Chomutov