Pokud chcete být šťastným výhercem a vidět náš národní tým v akci, stačí na facebooku Chomutovského deníku správně odpovědět do komentářů pod článkem na soutěžní otázku a pak vyčkat jestli se na vás usměje štěstí a budete vylosováni.

Tři výherci obdrží po 2 vstupenkách a můžou si vybrat, na který ze dvou zápasů se vydají fandit českýmu reprezentantům.


Soutěžní otázka zní:
Který český klub vedl v sezoně 2013/2014 současný trenér reprezentace Kari Jalonen?

a) HC Sparta Praha

b) HC Lev Praha

c) HC Oceláři Třinec

d) HC Kometa Brno


Jméno výherců oznámíme v úterý 12. dubna po poledni, kdy soutěž končí. Zároveň je oslovíme, abychom s nimi dohodli předání a vybraný termín utkání.

Reprezentační historie se v Chomutově začala psát teprve nedávno, potom, co tady byla v dubnu 2011 otevřena moderní víceúčelová aréna se skvělým zázemím. Národní mužstvo se v ní zatím představilo třikrát – v prosinci 2012, kdy podlehlo v zápase Euro Hockey Tour Švédsku, a v dubnu 2017, kdy si v dvojutkání Euro Hockey Challenge dvakrát poradilo s hokejisty Norska.

Německo se zde tedy představí poprvé, ale historie vzájemných utkání je velice bohatá. Vždyť poprvé jsme se potkali již v únoru 1912 na mistrovství Evropy v Berlíně. Za více než sto let jsme potom mezi sebou sehráli 182 utkání s bilancí 153 výher, 11 remíz, 18 porážek a skóre 1130:337.

„Věřím, že v Chomutově vytvoří fanoušci našim hokejistům výbornou atmosféru a že zápasy s Německem v místní ROCKNET ARÉNĚ budou jedním z důležitých stavebních kamenů, které povedou k úspěchu na mistrovství světa v ledním hokeji v Tampere a Helsinkách,“ přeje si prezident Českého hokeje Tomáš Král.

„Do Chomutova se moc těšíme. Stále máme v živé paměti dvě místní výhry nad Norskem, se kterým jsme na severu Čech hráli v roce 2017 před startem mistrovství světa. Věříme, že se na ně našim hokejistům na ledě i fanouškům v hledišti podaří navázat a společně si zápasy před Velikonocemi užijí,“ říká Jana Obermajerová.

Monika Bydžovská - BPA sport marketing