Proberte rodinná alba a podělte se o fotky s ostatními čtenáři. Jistě se mezi nimi najdou obrázky hrdých jezdců zdolávajícíh své první kopce na lyžích, rozzářených úsměvů sáňkařů frčících z nejbližího kopce či karambolů, kterým se můžete konečně s odstupem od srdce zasmát. A jestli jste si sněhu užívali po svém, ukažte nám, jak na to.

O svátcích se sešla vždy celá rodina.
RETRO: Vánoční vzpomínky. Dárky nosila Štědrá bába a pocestný dostal večeři

Marie Pavelková na své zimní radovánky vzpomíná takto:
"Humplíkův kopec v Olšovci byl v intravilánu, téměř naproti základní škole, my děti jsme to měly blízko, tak na kopci bylo přes týden po škole plno a živo. Nacházel se mezi zemědělskými usedlostmi č.p. 30 a č.p. 33, obě usedlosti dnes už nejsou, stejně jako už není ani ten kopec, byl srovnán a na jeho místě byl postaven rodinný dům. Pokud držel sníh, ve volné dny se chodilo na větší kopce za vesnicí, to bylo vhodné i pro lyže, ale to chtělo více času, přes týden, když je brzy tma se to špatně stíhalo, zvláště to bylo obtížné pro menší děti."

Už nyní si můžete prohlédnout fotografie, které nám poskytli Andrea Nováková, Pavel Kyselák, Alena Němcová, Mirka Skorunková, Vlasta Janoušková, Jarmila Valentová, Alena Voráčková, Pavel Tomek, Bohdana Hudská, Marie Pavelková, Jiří Zachariáš, paní Chybová, obec Tstěnice, obec Šatov a obec Lelekovice. Všem za ně mnohokrát děkujeme.