Nový jednatel společnosti vzešel z výběrového řízení, které se konalo v létě minulého roku. Hodnotící komise složená ze zástupců všech politických klubů chomutovského zastupitelstva vybírala z 8 přihlášených uchazečů. Rada města pak jako nástupce Věry Fryčové vybrala 41letého Radka Holušu.

Chomutovský rodák vystudoval UJEP v Ústí nad Labem, obor Tělesná výchova a sport a již 4. sezonu je hlavním trenérem mužů Basketbalového klubu Levharti Chomutov. Zároveň je pedagogem, kdy 10 let působil jako učitel na střední škole v Údlicích a následně na Střední škole technické, gastronomické a automobilní v Cihlářské ulici v Chomutově. V uplynulých letech také podnikal v oblasti organizování velkých společenských a konferenčních akcí. Je ženatý a má 2 děti.

„Pan Holuša se jako chomutovský rodák dobře se orientuje v místním prostředí. Může nabídnout bohaté manažerské zkušenosti s řízením lidí a také zajímavé zkušenosti z organizování mezinárodních společenských akcí,“ vysvětluje David Dinda, náměstek primátora a člen výběrové komise, proč vybrali právě tohoto kandidáta. Holuša totiž mimo sportovních a pedagogických pracovních zkušeností má za sebou i zkušenosti se zajišťování služeb pro prezidentskou kancelář. V minulosti se podílel například na slavnostních večeřích českých prezidentů se světovými státníky.

„Ve své nové funkci se budu snažit o zdravý image společnosti. Chci, aby námi spravované sportovní a kulturní objekty byly perfektně udržované. Návštěvníci se v nich cítili pohodlně a odcházeli vždy s dobrým pocitem. Rád bych úzce spolupracoval s chomutovskými sportovními kluby i kulturními spolky, abychom jim jako společnost vytvořili maximální prostor a zázemí k jejich činnosti,“ nastiňuje Radek Holuša své vize ve vedení společnosti a dodává: „Přeji si, aby po překonání této nelehké covidové doby se lidé v Chomutově navrátili ke sportu a kultuře, fanoušci a diváci opět zaplnili haly a sály a opět si v plné míře mohli užívat bohatou nabídku kultury a sportu v našem městě.“

Věra Fryčová (tehdy Flašková) stála v čele Správy kulturních zařízení Chomutov od 1. září 2003, v roce 2010 se stala jednatelkou nově vzniklé organizace Kultura a sport Chomutov, s. r. o., která vznikla sloučením s městskou organizací Správa sportovních zařízení, a to kvůli nově budovanému areálu na Zadních Vinohradech. Na konci roku 2017 nahradila Ivetu Rabasovou ve vedení městské příspěvkové organizace Zoopark Chomutov, pod kterou od roku 2016 spadá i provoz Kamencového jezera.

Marie Heřmanová - tisková mluvčí statutárního města Chomutova