Výtvarnice z nedalekého Litvínova se umění věnuje už od školního věku. Její záběr je opravdu široký a kromě malování tvoří i sochy a keramiku.

Narodila se v Karlových Varech. Od roku 1962 žije v Litvínově, kde vystudovala gymnázium a pak ještě Střední pedagogickou školu v Litoměřicích. Poté pracovala jako učitelka v mateřské škole a v letech 1993 až 2002 byla ředitelkou mateřské školy.

Malováním se začala zabývat již ve školním věku. V osmdesátých letech pro sebe objevila naivní umění. Začala dělat miniatury a později přešla k obrazům větších rozměrů. V současnosti se naplno věnuje malování. Spolupracuje s Docela velkým divadlem v Litvínově. Navrhla a zrealizovala scény pro představení Ta naše písnička, Dokud se zpívá, Princezny jsou na draka a Švec Rumcajs. V roce 2000 získala 1. místo na veletrhu Region tour v Brně za plastickou mapu mosteckého regionu a 1. místo v projektu

Zdravá výživa na celostátní soutěži v Jihlavě. Ilustrovala dětskou knihu a CD Vítejte na Mostecku, knihu pro Scholu Humanitas Příběh lentilkové školy, uživatelskou příručku pro podvojné účetnictví a namalovala obálku CD Staré město folkové skupiny Stráníci.

Výstava Obrazy a keramika Sylvy Prchlíkové v Galerii Lurago v Chomutově potrvá až do 25. března.

Lucie Králíková