„Ženu nyní čeká obvinění z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ sdělila tisková mluvčí chomutovské policie Marie Pivková.


Místo vděku nabourané auto


Motoristka zřejmě právě v důsledku požití alkoholu nezvládla řízení a s vozidlem značky Citroenem sjela v Blatenské ulici do příkopu. Jednomu z projíždějících řidičů se ženy zželelo, zastavil a chtěl jí pomoci. Za to se mu žena odvděčila tím, že při vyjíždění z příkopu nabourala jeho vozidlo. Oprava poškozených automobilů přijde na nejméně 20 tisíc korun.


Lékař: Je to téměř smrtelná dávka


Podle lékaře Petra Myšáka je vůbec překvapivé, že žena dokázala při takovém množství alkoholu v organismu ještě vnímat. „Jednalo se o velmi těžkou opilost. Někdy může být tato dávka i smrtelná,“ uvedl lékař.


V únoru řídili pod vlivem čtyři řidiči


Třiatřicetiletá žena není letos rozhodně první řidičkou, která usedla na Chomutovsku za volant pod vlivem alkoholu. Na začátku února chytili na silnicích regionu policisté dva muže, kteří se před jízdou též napili něčeho ostřejšího. Dvaatřicetiletému muži z Chomutova, který seděl za volantem Škody Fabia, naměřili policisté 1,21 promile alkoholu v dechu. Pětačtyřicetiletý řidič z Vejprt nadýchal 1,36 promile.

„Oba muži se budou muset zodpovídat z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Staršího motoristu navíc obvinil policejní komisař ještě z trestného činu řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění a maření výkonu úředního rozhodnutí,“ doplnila Pivková.


Na Chomutovsku se v průběhu února stalo celkem 125 dopravní nehod. Na čtyřech z nich měl podíl právě alkohol. Jeden člověk při nehodách zemřel. Čtrnáct lidí bylo zraněno.