První koš střetnutí zapsal domácí Šafařík, na něhož záhy odpověděl chomutovský Hlava. Pražané si poté udržovali mírné vedení, ale trojka Boyka a dva body Rozsypala ve čtvrté minutě znamenaly obrat skóre ve prospěch Severočechů.

Bohužel se jednalo o poslední okamžik, kdy hřál Levharty náskok, který činil tři body. Účet zahajovací čtvrtiny završil sice hostující Rozsypal, jenže snížil jen na rozdíl čtyř bodů, neboť předtím USK vedl už o jedenáct. Poločas orámovala dějství, v nichž Chomutovští nastříleli dohromady dvanáct bodů, což znamenalo klíčový trhák vysokoškoláků.

Družina Daniela Huška oplatila soupeři stejnou mincí alespoň v závěrečné desetiminutovce, v níž povolila protivníkovi jen šest bodů. „Hala na USK je atypická a nikomu se v ní nehraje dobře, což platí i pro domácí,“ okomentoval kouč Levhartů s úsměvem fakt, že hned ve třech čtvrtinách jeden z týmu zaznamenal pouze jednociferný počet bodů, což se dvakrát bohužel týkalo jeho týmu.

Ten doplatil na nízké procento střelby a také o sedmnáct doskočených míčů méně. „Sice nám zase chyběli klíčoví pivoti, ale tentokrát jsme se s tím popasovali docela dobře, protože tam byly situace, kdy jsme se o útočný doskok rvali opravdu dobře,“ konstatoval šéf chomutovské střídačky s tím, že soupeř těžil v klíčových dvou čtvrtinách z rychlého přechodu do protiútoku a tím pádem snadných bodů, který padlo na obou stranách méně než je v bitvách Levhartů obvyklé. „Míváme kolem sto osmdesáti bodů celkem,“ prozradil.

Ondřej Lingr.
ANKETA: Na koho se v lize těší amatérští fotbalisté z regionu? Tady je výsledek!

Nejpřesnější ruku měl v utkání domácí Dalibor Vlk (25), jemuž zdatně sekundovali spoluhráč Matěj Šafařík, jenž díky třinácti doskokům zapsal double-double, a chomutovský Lukáš Rozsypal (oba 23). S dvouciferným bodovým kontem zakončil duel ještě Levhart Nestor Boyko (16).

Soubor Daniela Huška nyní čeká zápasová pauza způsobená i kontumací domácího utkání s Pelhřimovem, který vyráží na zahraniční turnaj. „Šlo o poslední kolo, takže už nebyl prostor na dohrávku, protože v pondělí se bude losovat nadstavba,“ přiblížil pětadvacetiletý trenér, jehož těšila výhra od zeleného stolu jen napůl. „Vítězství je fajn, ale věřím, že bychom si s Pelhřimovem doma poradili, takže jsme přišli o možnost slavit domácí výhru přímo na hřišti, což trochu mrzí,“ vysvětlil svůj pohled.

Co tedy svým svěřencům nyní naordinuje? „Čeká nás čtrnáctidenní trochu tvrdší příprava, po které vstoupíme do nadstavby, ve které bude jasným cílem udržet první ligu, což jsme říkali už před sezónou, kdy jsme avizovali, že taky budeme chtít, aby se zlepšoval celý tým i jednotlivci,“ pravil krátce po závěrečném klaksonu souboje na palubovce USK Praha B.

Lyžařka Eliška Rytířová.
Eliška Rytířová neváhala ani vteřinu a pomohla kamarádce po ošklivém pádu

Šance, že se Levharti s dosavadními čtyřmi výhrami vyhnou poslednímu místu skupiny od 13. až 20. místo a tím pádem sestupu, jsou celkem slušné, byť soupeři v osmnáctém pokračování základních částí mohou své bilance vylepšit. Chomutovské čekají střety s Vysočinou, která má zatím na kontě jednu výhru, Snakes Ostrava se třemi vítězstvími a Pardubicemi s Prostějovem, tedy celky s pěti úspěchy.

V západní skupině vyhrál Pelhřimov dvakrát a SP Basket třikrát. Poslední účastníkem osmičlenné skupiny, v níž budou týmy hrát doma a venku jen se soupeři z protější skupiny, bude Liberec, který má horší skóre ze vzájemných klání s USK Praha B. Ani sedmá výhra by z tohoto důvodu soubor zpod Ještědu do prostřední nadstavby neposunula.

Sestava USK Praha B: Vlk 25, Šafařík 23, J. Mondschein 8, Brunner 8, Fuxa 6, Eduardo 2, Kolář, Klein, Pospíšil, Kopřiva, P. Mondschein, Havlíček.
Sestava BK Levharti Chomutov: Rozsypal 23, Boyko 16, Hlava 5, Kovář 4, Bobek 2, Martišek 2, Morávek 2, Seifert, Janů, Písařík, Slabihoud, V. Dolanský.

Libor Kult