MIRKA ŠEBESTOVÁ

Na zámeckou kuchyni jsem byla vyloženě zvědavá. Budou tam mít podobnou nabídku jako ve středu města nebo něčím vylepšenou, když jde o zámek?
Hlavně tedy užší, jak jsem si ujasnila hned při prvním pohledu do jídelního lístku. Každý den se vaří jedna polévka a dvě hlavní jídla. V den naší návštěvy to byl hovězí vývar s nudlemi a pak soté nebo hovězí pečeně.

Zahájila jsem tedy polévkou. Voněla hlavně petrželkou. Nebyla špatná, ale krom vody tam bylo všeho málo. Masa, nudlí i zeleniny. Dále jsem pokračovala hovězí pečení s brambory a tatarskou omáčkou. Zavtipkovala jsem, jestli to snad nebudou suché plátky masa jaké jsme museli jíst ve školní jídelně. Ale byly. Od pohledu jídlo působilo dietně. Uprostřed talíře ležely dva tenoučké plátky masa a hromádka vařených brambor s kouskem másla. Každý kus byl sám o sobě chuťově v pořádku. Maso se rozpadalo, brambory byly uvařené tak akorát, ale jak správně podotkl sporťák, nevzbouzelo žádné emoce (jedl s námi, tentokrát ale nehodnotil). Suché maso drhlo v krku. Pravda, mohla jsem si jídlo dochutit tatarkou, což jsem částečně také udělala, nešlo to ale dobře dohromady. Dojedla jsem a necítila se vůbec nasycená. Představovala bych si, že se za celkových 95 Kč, které jsem zaplatila, najím lépe.

Proto dávám 3.

MARTINA ZYKLOVÁ

Tentokrát jsme vyrazili na náš test restaurací na zámek. Zámecká nabídka denních jídel tu sice není, ale já se nakonec najedla poměrně slušně. Zámecké prostředí je nádherné, a tak jsem si představovala, že i při vstupu do restaurace se budu cítit jako na zámku. Úplně to tak ale nebylo. Prostory restaurace by se jednoduše daly vyřešit lépe. Ale kvůli tomu nehodnotíme, takže šup zpátky k jídlu.

Na výběr tu jsou jen dvě jídla a jedna polévka. Já si objednala hovězí vývar a kuřecí soté s rýží. V menu to vše za 75 korun, s pitím jsem platila 93 korun.
Polévka mne moc nenadchla. Byla to spíše ohřátá voda s kousky zeleniny a pár nudlemi. Jednoduše bych si ji představovala trošku silnější a více hustší. Hlavní jídlo mi však spravilo chuť. Za to dávám jedničku. Rýže vynikající- taková, jakou si vařím doma, kuřecí maso libové a dobře udělané a omáčka byla velmi chutná. Jediné malé mínus musím dát za množství. Masa sice bylo dost, ale myslím, že pánům by po obědě kručelo v břiše.

Takže hlavní chod bod nahoru, malý výběr, malá porce a nic moc polévka je bod dolu.

Zámecké restauraci dávám 2.

JOSEF DUŠEK

Kuřecí soté s rýží. Jindy bych si to neobjednal, jenže na zámku mají jen dvě obědové hotovky denně (víc by se jich tu ani nevyplatilo), takže nebylo moc co řešit.

Pro jistotu jsem si dal i polévku. Hovězí vývar byl hlavně o vodě – masa, nudlí i zeleniny v ní bylo pomálu, ale snědl (nebo vypil?) jsem ji všechnu.

Hlavní jídlo na talíři mě zarazilo „velikostí“ porce – z toho že se mám najíst? Trocha rýže, trocha masa… Nejsem modelka na dietě, mám přes devadesát kilo a mám pořádný hlad! Ze svého rozčilení jsem trochu ubral, když jsem zjistil, že jídlo je opravdu dobré. Omáčka přímo lahodná. Na kuřecím masu není moc co zkazit, zato na rýži ano. Ale tady měli nejlepší rýži ze všech testovaných restaurací, nebyla rozvařená ani tvrdá, prostě akorát.

Musím přiznat, že žádný ukrutný hlad jsem při odchodu neměl. Na druhou stranu už za dvě hodinky jsem běžel do sámošky pro větší sváču. Malý výběr, malé porce, ale velice dobré jídlo a prostředí na úrovni.

Moje známka: 2–.