ADVENTNÍ KONCERTY

Advent se chýlí ke konci a tento víkend zazní i poslední koncerty vánočních písní. V sobotu od 10 hodin se v kostele sv. Kateřiny v Chomutově představí jirkovské seniorky, v neděli je od 17 hodin vystřídá pěvecký sbor Comodo.

Obec Březno zve na koncert Spirituál Kvintetu do místního kostela sv. Petra a Pavla od 18 hodin.

V Kadani v neděli uzavřou sérii koncertů sami obyvatelé královského města, ve Františkánském klášteře se od 18 hodin představí zpěváci z řad veřejnosti, kteří už popáté nacvičili pásmo vánočních písní i Zrunkovu vánoční mši.

VE STARÉ VSI NADĚLÍ ZVÍŘÁTKŮM

Mrkve, jablíčka, ořechy i semínka všeho druhu představují ideální nadílku pro zvířátka ze zooparku, která jim zpestří mrazivé dny.

„Chtěli bychom poprosit návštěvníky, kteří se rozhodnou přilepšit zvířátkům aby nosili spíše zeleninu a ne pečivo," vzkazuje správkyně skanzenu Hana Zvalová s tím, že přebytky pečiva často končí v rukou necitlivých návštěvníků, kteří zvířata krmí i navzdory zákazu, což jim může způsobit zdravotní problémy.

Program čtvrté adventní neděle nemyslí jen na zvířenu, ale samozřejmě i na návštěvníky. Budou se zdobit perníčky, zkoušet vánoční zvyky a hlavně sledovat divadlo. „S tradičním vánočním příběhem a živým betlémem vystoupí Divadlo v Pytli, které má představení kvalitativně srovnatelná s velkými známými divadly, vždy je to nádherný zážitek pro děti i dospělé," říká Zvalová. Program ve Staré Vsi začíná v 15 hodin, vstup je možný s platnou vstupenkou do zooparku.

NA LESNÉ PODARUJÍ BETLÉMSKÝM SVĚTLEM

O zlatou neděli se zapalují svíce za mír a pokoj v lidských srdcích i obydlích. A právě zdobení svíček bude jedním z hlavních bodů adventního programu na Lesné. „Svíčky jsou z včelího vosku a zdobit se budou přírodními materiály, nebo

si návštěvníci mohou zkusit drátkovaný nebo korálkovaný dekor," upřesňuje organizátorka Kateřina Herzánová. Tak jako o třech předchozích nedělích budou na Lesné připraveny i další

rukodělné dílničky, ve kterých si zájemci mohou zkusit výrobu ozdob a vánočních přání z filcu, ze dřeva a

také zkusit moderní metodu zdobení, quiling.

Kromě hmotných dárků si návštěvníci budou moci odnést i duchovní vzpruhu v podobě Betlémského světla. „Světýlko přivezou mostečtí skauti ve 14 hodin a hořet bude v místní kapličce odkud si ho budou moci návštěvníci přenést do svých lucerniček," uzavírá Herzánová.

Advent na Lesné začíná ve 13 hodin, akce provoněná purpurou a cukrovím skončí v 16 hodin.