Děti záchranky převezly do několika nemocnic, nejvíc jich skončilo v pražském Motole, byť třeba jen na pozorování. „Podle mých informací by měla dnes nemocnice v Motole propustit domů čtyři děti. O dalších třech se rozhodne zítra," prozradil Chomutovskému deníku ředitel vejprtské školy Tomáš Kluc. „I z ostatních nemocnic už by měly být na víkend děti doma."

Jasně se prý lékaři nevyjádřili v případě dívky, která je v nemocnici v Litoměřicích s tržnou ranou na hlavě. V Motole zůstává nejvážněji zraněné dítě, které je po operaci. „Jeho stav je sice vážný, ale stabilizovaný a je mimo ohrožení života," řekla mluvčí nemocnice Pavlína Danková.

Vyšetřování může trvat měsíce

Vyšetřování nehody (více o ní ZDE) může trvat měsíce. „Jednou z jejích možných příčin je nepřizpůsobení rychlosti stavu a povaze vozovky," řekla lounská policejní mluvčí Jaromíra Střelcová. Podle ní policie přesné příčiny a okolnosti nehody dál zjišťuje, vyslechnut ještě nebyl ani řidič autobusu, jehož zranění se ukázala vážnější, než se původně předpokládalo. „Bude se čekat na lékařské zprávy všech zraněných. Myslíme si, že vyšetřování potrvá minimálně týdny, možná několik měsíců," řekla mluvčí. Silnice I/7 byla v místech havárie namrzlá.

Těžce zraněni byli podle policie tři lidé z autobusu, dítě, učitelka a řidič. „Dále lehčí újmu na zdraví utrpělo 27 dětí a dvě učitelky, které byly převezeny k ošetření do nemocnic Středočeského a Ústeckého kraje. Zdravotní stav řidiče, učitelky a dítěte je vážný s předběžnou délkou léčení více než dva měsíce. U ostatních poškozených jde o lehčí zranění, drobné oděrky, tržné rány, odřeniny a pohmožděniny," doplnila Střelcová.

Škodu na havarovaném autobuse policie odhaduje na tři miliony korun. Na silnici I/7 se podle Střelcové stalo ve středu dalších patnáct nehod, při kterých se lehce zranilo šest lidí.

Autobus je na odpis

Autobus, který vezl čtvrťáky a páťáky z vejprtské školy na výlet na Pražský hrad, skončil u kriminální policie v Lounech na ohledání. Vyloučit musejí policisté technickou závadu. „Podle stavu autobusu to vypadá, že bude na odpis. K tomu se bude vyjadřovat ještě pojišťovna," řekl Pavel Šams, jednatel společnosti Logistic Euro Bus z Jirkova, která autobus provozovala. Šamse čeká jednání s vejprtskou školou kvůli odškodnění za zranění cestujících a s pojišťovnou. Silnice byla ve namrzlá, podle Šamse by se měli proto v případu vyjádřit také silničáři.