A jde o nové volby se vším všudy. Zatímco v Chomutově půjde jen o nové hlasování se stejnými podmínkami i kandidáty, ve zmíněných obcích si klidně mohou podat kandidátní listiny další strany či hnutí. Čas na to mají do zítra, kdy uplyne lhůta stanovená ministerstvem.

Nedá se ale moc předpokládat, že by do hry vstoupili další kandidáti. V Rokli i Křimově kandidovaly v říjnu vždy jen dvě strany, které šly proti sobě. A zřejmě to tak zůstane i pro nové volby, které se uskuteční 14. března.

V obou vesnicích odstoupili kandidáti méně úspěšných stran včetně jejich náhradníků a obec tak nemá ani pět zastupitelů. To je minimální počet daný zákonem. Proto se musí volby opakovat.

V Křimově takhle odstoupili kandidáti ČSSD, v Rokli zase lidé z Rokelské strana nezávislých. Volby tu dopadly vždy těsně. V Křimově zvítězili Nezávislí kandidáti z Křimova a okolí (čtyři mandáty) nad ČSSD (tři mandáty), a to o jediný hlas. V Rokli naopak vyhrála ČSSD (čtyři mandáty) nad Rokelskou stranou nezávislých (tři mandáty).

Zatímco v Rokli starostku Danu Marešovou její oponenti překvapili, v Křimově tu mají vztahy vyhrocené již delší dobu.

Obce nyní vedou především starostové, respektive starostky. Také v čele Křimova je totiž žena, a to Soňa Kališová.