Už na podzim by měla v Jirkově zahájit činnost pražská firma Attigente Group s. r. o. Ta provozuje call centra a jedno takové chce otevřít právě ve městě.

Chomutovskému deníku záměr potvrdil jednatel společnosti Jiří Vrbka. „Víme, že v oblasti Chomutovska žádné podobné centrum není a v Jirkově byli velice vstřícní," uvedl.

Město pro firmu našlo vhodné prostory v Ervěnické ulici. Konkrétně v prvním patře komplexu provozoven na náměstíčku, v bývalé prodejně elektra. „V současnosti je prostor nevyužitý, a poté, co si ho naši partneři prohlédli, jsme se dohodli na spolupráci," potvrdil starosta Jirkova Radek Štejnar.

Zmíněné prostory o rozloze necelých 300 m2 jsou podle Vrbky ideální. „Je to otevřený prostor, velikostně vyhovují, navíc město je ochotné je upravit," pochvaluje si spolupráci radnicí.

Podle starosty je třeba prázdné prostory modernizovat a dovybavit. „Stávající vybavení bylo stejně zastaralé, takže bychom se do toho museli pustit tak jako tak," říká. „Ale takhle, když má prostor nové využití, je to pro nás samozřejmě příjemnější."

Starosta navštívil i ústecké pracoviště společnosti. „Mohu potvrdit, že se jedná o moderní a příjemné pracoviště," ujišťuje případné zájemce o práci operátorů. „Je to potřeba, protože práce v call centru je podle mě psychicky dost náročná."

Podle jednatele Vrbky by mělo v centru najít práci šedesát lidí a otevřít chtějí ještě před koncem roku. „Listopad je pro nás nejzazší termín, rádi bychom otevřeli i dřív," dodal jednatel.