Z hotelu Yetti ve Vejprtech ubytovna pro asociály nebude. Přestože současný majitel hotelu o této myšlence v červenci informoval město, nakonec se katastrofický scénář zřejmě nenaplní.

Hotel Yetti již řadu let chátral a město proto před časem upozornilo majitele budovy Luďka Kadlece že je nutné odstranit závady, které by mohly způsobit zranění kolemjdoucích občanů. Díky své výzvě město zjistilo, že vlastník hotelu chce nemovitost prodat. Podle něj mělo být záměrem nového majitele, přeměnit hotel na ubytovnu pro nepřizpůsobivé sestěhované z celé České republiky.

Vedení města ihned tuto problematiku projednalo na svém zasedání a rozhodlo se hledat zákonné způsoby, jak nepříjemné situaci zabránit. Nakonec se rozhodlo pro osobní setkání. „Sešli jsme se s budoucími většinovými majiteli hotelu Yetti a ti nás ujistili, že hotel bude nabízet levnější variantu ubytování pro mladé lidi, turisty, rekreanty a skupinové zájezdy," informovala o průběhu jednání starostka Vejprt Jitka Gavdunová.

Podle starostky se budoucí majitelé sami divili, kde se fáma o ubytovně pro asociály vzala. „Přislíbili, že ubytovnu pro vystěhovalce nezřídí. Vše je zatím, ale jen ve formě příslibu, žádné písemné vyrozumění jsme zatím nedostali," dodala starostka.