Kláštereckému zastupitelstvu, které ve čtvrtek naposledy usedlo v kulturním domě, se tato lidová moudrost vyhnula mílovým obloukem. Kdo propadl nadějím o smířlivém konci jednoho politického období v Klášterci, byl nakonec bohužel zklamán. Přitom to ze začátku vypadalo celkem nadějně, když starostka vyzvala k důstojnému poslednímu zasedání. Jak už to ale v Klášterci pravidelně bývá, přání se pravděpodobně někde mezi zdmi kulturního domu záhy ztratilo a zasedání začalo připomínat jiné Shakespearovy komedie.

Jakkoliv by si člověk přál spojit název výše zmíněné hry s posledním zasedáním zastupitelů, nepochodil by. Už na začátku připomínal výstup jednoho z občanů spíše „Mnoho povyku pro nic“. To když uřvaná, leč argumentů celkem prostá kritika činnosti nízkoprahového centra Naděje, jež na okraji Klášterce nabízí pomocnou ruku všem lidem v těžké životní situaci, se setkala jen s minimální odezvou. Nekřičelo se přitom nic menšího než „vyhoďte je z města“ a tématické variace na „kriminálníky“ a „ožralou verbež“.

Zmateného Antifola Efeského z „Komedie omylů“ s trochou nadsázky připomínal zastupitel Bilík, kterému nebylo chvílemi zcela jasné, zdali se nachází na zasedání zastupitelstva nebo zrovna sedí na volební akci kandidujících stran. Narážel tím na projevy zastupitele Drozda, který už po několikáté mluvil v různých souvislostech o své straně.

Že bude i ve čtvrtek opět probíhat „Zkrocení zlé ženy“ v podání Houška - Mazánková bylo jisté už dlouho dopředu. Koneckonců tento motiv představuje snad už tradiční kláštereckou politickou jistotu. „Já doufám, že všem občané rozdělí hlasy tak, jak uznají za vhodné,“ jasně adresoval starostce při loučení zastupitelů Jan Houška. „Děkuji pane Houško, vůbec jsem nepochybovala, že bychom se snad zvládli rozloučit v dobrém,“ reagovala už poměrně ostrým tónem jinak celkem klidná starostka.

Podstatně smířlivěji se projevil už znovu nekandidující zastupitel Ivan Dimun. „Snad se příští zastupitelé poučí z našich chyb a nebudou jako my,“ řekl ve své řeči na závěr. Naplní se jeho slova? To ukáže až čas. Vyslovil tím ale přání, které s ním sdílí většina obyvatel Klášterce.