„Otevíráme komplet celý areál a spuštěno bylo počínaje pátkem i noční lyžování," potvrdil mluvčí Adam Svačina. Jediná výjimka se týká sjezdovky Turistická, která bude v sobotu uzavřena kvůli závodům ve snowboardcrossu.

Naopak zajímavé výzvy mohou využít milovníci zimních sportů, kteří zavítají do provizorního snowparku vzniklého na míru nedávných Zimních olympijských her dětí a mládeže. Na částí sjezdovky Pod zámečkem zbylo kvalitní zázemí s několika skoky, které si ti troufalejší také mohou vyzkoušet. Nová atrakce tam zůstane až do odvolání.

Na noční lyžování mohou lyžaři vyjíždět v průběhu ledna vždy ve středu, v pátek a v sobotu, v únoru bude každodenně. Začíná v 16:00 hodin a poslední lyžaři musí sjezdovku opustit do 21:00 hodin.

Celý areál je v provozu také na Alšovce v Klášterci nad Ohří a prvně bude kompletně otevřeno i na Mezihoří, jak potvrdil předseda tamní tělovýchovné jednoty Jaroslav Toman. „Vše je zprovozněno: oba vleky, obě sjezdovky. V plné permanenci je také bufet," láká na další službu ve skiareálu.

Na Pyšné jede dětský lanový vlek, takže si děti zalyžují na dětské sjezdovce a dospělí mohou sjíždět malou sjezdovku. Velká je zasněžená je trochou přírodní sněhu. „Bude potřebovat dosněžit technickým, nedokážeme ale zaručit, kdy to bude," doplnil Tomáš Procházka z lyžařského klubu Jirkov.