Díky iniciativě amatérských hokejistů se rozjela koncem minulého roku charitativní akce která k dnešnímu dni vynesla 32 778 korun. „Částka nemusí být ještě finální, protože sbírka i nadále pokračuje," upozornil jeden ze spoluorganizátorů akce Patrik Karger.

Sbírka začala 21. prosince 2014, na turnaji hokejových fanoušků v chomutovské SD Aréně. „Díky turnaji jsme pro Adámka vybrali částku 14 850 korun," vzpomíná na první akci Karger. Poté sbírka pokračovala ve spolupráci s Piráty Chomutov v jejich fanshopu, kde se podařilo částku navýšit o dalších 10 978 korun. Současně sbírka běžela na účtu, kde se podařilo nashromáždit dalších 6 950 korun. Na konto Adámek lze přispívat stále, č.ú.: 83297339/0800, VS: 3535. „Rád bych touto cestou poděkoval všem, kteří se připojili a ukázali, že jsou mezi námi opravdu dobří lidé. Lidé kterým nezáleží jen na sobě, ale naopak ukázali, že jim záleží i na druhých." Okomentoval úspěch sbírky Karger.

Životní příběh Adámka dokazuje, že do svízelné životní situace se může dostat kdokoliv a je sympatické, že se pokaždé najdou lidé, kteří chtějí pomoci. Když manželé Marschalkovi čekali druhé dítě, neměli nejmenší důvod se domnívat, že nastanou nějaké komplikace. Všechna vyšetření před jeho narozením totiž dopadla dobře a i prvorozená dcera neměla žádné vážné zdravotní problémy. To, že není všechno úplně v pořádku vyšlo najevo hned po porodu. „My jsme nic nepozorovali, ale lékaři hned přišli a řekli, že má problém s klouby," vzpomíná na chvíle po porodu maminka Adámka. Vzhledem k tomu, že onemocnění není genetického původu, nebyla šance, zjistit už před narozením.