Ráno v 5:00 vyjel minibus z Jirkova, kde řidič spolu s pracovnicí dopravního podniku přivítal první cestující, kteří měli o tuto referenční jízdu zájem. Pokračovalo se dále přes standardní zastávky linkové dopravy v rámci Chomutova, kde nastupovali další pasažéři, a poslední nástupní zastávkou bylo chomutovské autobusové nádraží.

Poté se jelo přímým směrem do Prahy, kde se vystupovalo na zastávkách Dědina, Dejvická a na přání cestujících byl přidán i Florenc. „Tato referenční jízda byla do posledního místa naplněna, ale tři přihlášení se nedostavili a tak jsme nabrali ještě dvě cestující, které měly o referenční jízdu zájem. Celkem jsme tímto způsobem odvezli do Prahy 19 cestujících,“ řekla Iveta Králová z DPCHJ a.s. Pro všechny pasažéry byla tato jízda zdarma. Během cesty se diskutovalo o změnách v jízdním řádu, ke kterým došlo ke konci března 2014 a dalších perspektivách a potřebách cestujících na lince.

Dopravní podnik podle jeho slov navzdory konkurenci již nyní připravuje vylepšení pro většinu cestujících, co jezdí do Prahy pravidelně. Diskuze je otevřená, kdokoliv může vyslovit svůj názor, a to buď prostřednictvím webového formuláře na stránkách DPCHJ nebo na sociální síti zde.

Od neděle 30. března platí nový jízdní řád i ceník. Cestující musejí počítat na trase Jirkov, Chomutov, Louny, Praha a zpět s redukcí spojů, v průměru o dva denně. Jízdné na některých úsecích vzroste o pět, respektive deset korun. Podnik tak reaguje na novinky brněnské společnosti Student Agency, která obsluhuje svými žlutými autobusy stejnou trasu od loňského dubna.