Paddleboard je jednoduše prkno, se kterým je možné si užít spoustu skvělé zábavy: pádlovat na něm ve stoje jako Havajan, nerušeně se opalovat uprostřed vodní plochy, svádět vodní bitvy, cvičit, nebo klouzat po hladině třeba ve stoji na hlavě a dalších obdivuhodných jogínských pozicích. Čtyři taková prkna budou od příštího týdne i na Kamencovém jezeře.

Ilustrační foto. Paddleboardy je možné využít na mnoho způsobů. Zdroj: Foto: enventbrite.com

„Je to nápad našeho mladého kolektivu," vyzdvihla Iveta Rabasová, ředitelka chomutovského zooparku, která nově řídí i provoz v areálu Kamencového jezera. „Přiznám se, že jsem atrakci neznala. Když jsme areál v červnu přebírali, měli jsme spoustu jiné práce, než uvažovat nad novými atrakcemi pro letní sezónu. Přesto mí mladí kolegové zapřemýšleli a přišli se zajímavým nápadem pořídit paddleboardy," doplnila.

Plavidla, která jsou překvapivě stabilní, takže je takřka nemožné z nich spadnout, už jsou objednaná a k dispozici mají být s otevřením Kamencového jezera, které připadá na 1. července. „Ještě je nemáme, ale budeme je mít pravděpodobně tento týden," uvedla mluvčí Martina Pelcová s tím, že mají být čtyři v různých velikostech. „Pořizujeme je do půjčovny lodiček, která je nedaleko vstupu z ulice Přemyslova, tam kde je Restaurace Réva. Půjčovné bude 90 korun na hodinu," upřesnila.

Kromě paddleboardů budou moci návštěvníci Kamencové jezero křižovat opět také na šlapadlech a v lodičkách.