Zastaví se zde v rámci návštěvy Ústeckého kraje. Pro návštěvu se rozhodl poté, co se mu změnil program v souvislosti s návštěvou Karlových Varů. Čas, který měl původně strávit v lázeňském městě, využije k obědu na zámku a následně k diskuzi s občany.

Setkání s občany se uskuteční v kině v Jirkově ve 12:45 hodin. „Z důvodu bezpečnosti doporučujeme občanům, aby přišli o půl hodiny dřív," upřesnil starosta Jirkova Radek Štejnar. 

V Ústeckém kraji se prezidentzdrží tři dny, od pondělí 2. do středy 4. února. Původně měl sever Čech navštívit až v polovině dubna, ale přijede dříve.

„Měli jsme připravený orientační program až na duben, rychle jsme ho ale dopracovali a požádali Hrad, aby do něj už moc nezasahoval," prozradil hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček.

Prezident Zeman uvidí kromě Jirkova hlavně místa, která nestihl navštívit v říjnu 2013, kdy svou cestu po Ústeckém kraji musel zkrátit. „Zavítá na Šluknovsko, navštíví významnou českou strojírenskou firmu Tos Varnsdorf, porcelánku v Dubí i město Děčín," vyjmenoval Bubeníček.