Víkend je opět tady a ani tentokrát se nemusíte nudit. Chomutovsko nabízí pár zajímavých akcí. V Zooparku se bude po roce opět slavit Den stromů, v Březně se rozloučí s jezdeckou sezonou a v Chomutově budou rodiny soutěžit o nejlepší štrúdl.

Radujte se z vlastního stromu

Podkrušnohorský zoopark si připravil na tuto sobotu netradiční oslavu stromů. Připojit se můžete i vy. Každý zájemce si v areálu zooparku bude moci zasadit svůj vlastní strom. „Touto akcí bychom chtěli veřejnosti připomenout důležitost a význam stromů," vysvětlila vedoucí ekocentra Podkrušnohorského zooparku Petra Kubíková.

Pokud se chcete zapojit, musíte se nejdříve telefonicky domluvit, zda si přinesete svůj strom nebo zda si jej chcete v zooparku koupit a poté zasadit. Ceny se pohybují od 14 korun za vrbu až po 120 korun za dub. Kompletní výběr a ceník najdete ZDE. Pak už jen stačí v sobotu mezi 10. a 15. hodinou přijít a sázet.

Kromě práce se můžete v zooparku těšit také na bohatý doprovodný program. Připravena je dobrodružná hra o poklad skřítka Stromovouse, různé soutěže, a ukázka i zkouška slaňování ze stromu. Chybět nebude ani vědomostní kvíz a tvoření s podzimními plody.

Březnem se proženou koně

Máte- li rádi koně, pak se určitě vydejte do Března. Připraven je druhý ročník Hubertovy jízdy, která uzavírá jezdeckou sezonu. Úderem jedenácté hodiny odstartuje Michal Jančařík slavnostní vyjížďku, po které bude následovat tradiční hon na lišku. Kdo nebude chtít sledovat jízdu, může se projet sám. Připraveni budou koně z útulku S.O.S. Život pro koně. Večer se pak můžete těšit na klasickou koňáckou zábavu.

Za koníky se můžete vydat také do Mostu. V sobotu se tam od 13 hodin koná Českomoravská cena, v rámci které zhlédnete osm dostihů.

Připravte si štrúdly

Koza Róza se totiž rozhodla oslavit Den původních odrůd jablek soutěží o nejlepší štrúdl. Každá soutěžící rodina musí přinést upečený štrúdl a recept na jakékoli jídlo z jablek. Rodinná soutěž začíná v neděli ve 14 hodin v tělocvičně základní školy ve Školní ulici.