Sprint, Drift, mechanik F1

Sraz milovníku aut a tuningu se konal tento víkend v Panenském Týnci a rozhodně toho bylo na místě hodně k vidění. Kromě nespočtu vylepšených vozů, hlasité hudby a krásných žen se v Týnci soutěžilo v jízdě mezi kužely na čas, sprinty nebo v efektním smykování s autem. Lidé si ale také mohli vyzkoušet, jaké je to být alespoň na chvíli mechanikem závodních speciálů formule 1.

Tentokrát vítěz Asia scene

Nejlepší tuningová auta se utkala také v kategoriích rozdělených podle původu vozidla. Lukáš Skácel se svou Mazdou 3 spadal do kategorie „Asia scene“. Soutěž začala v poledne, na Lukáše přišla řada ale až ke konci. Vzhledem k tomu, že z předchozího srazu si odvezl 2. místo, všichni byli napjatí, jak si povede tentokrát. Po tom, co Lukáš svou Mazdu předvedl, nic nebylo jasné, protože konkurence byla velká. Nakonec se ale mohl radovat, protože čas, který na svém voze strávil, se rozhodně vyplatil a vybojoval zasloužené první místo. „Výhru jsem určitě nečekal, věřil jsem si maximálně na 2. místo.“ řekl překvapený Skácel.

Dvoumotorový vůz nedorazil

V rámci exhibice se měl letos předvést i Ghita Silviu, což je kluk z Rumunska, který si postavil dvoumotorovou Oktávku. Likviduje s ní kde co na Drag Cupu v Rumunsku a Bulharsku. Do Panenského Týnce ale bohužel nakonec nedorazil, na vině byly technické problémy při přepravě.

Letos vyšlo v Týnci i počasí

Sraz Car Wars se v Panenském Týnci pořádá pravidelně a navštěvuje ho mnoho příznivců tuningu. Na rozdíl od loňského srazu, kdy téměř celou akci pršelo, se letos počasí docela vyvedlo. Lukáš Skácel si akci také pochvaluje: „Víkendový sraz byl velmi povedený, potěšila mě i velká účast,“ dodal.