Ani ve druhém přípravném utkání nedokázali fotbalisté FC Chomutov zvítězit. Ve středu prohráli na hřišti ústecké Army 1:2 (viz článek dole). Teď je však čeká důležitější zápas a pořádně ostrý. První kolo poháru České pošty.

Chomutov ho jede odehrát v sobotu do Štětí, respektive Horních Počapel, kde soupeř zápasy hraje. A trenér Robert Vágner se musí popasovat s trochu neurovnanou sestavou. „Určitě ho budeme hrát v jiném složení než utkání v Ústí," potvrzuje. „Někteří hráči ještě asi nebudou moci nastoupit, nemáme dořešeného Erika (Kwame) a pár dalších."

Na druhou stranu může chomutovský lodivod postavit mladíky Bubeníčka a Kodeše, kteří přišli na zkušenou z Teplic, a především uzdraveného útočníka Radka Szmeka. „V Ústí jsem ho na půl hodiny poslal na hřiště a koleno prý drží, takže bude moci hrát," objasňuje Vágner. Naopak mimo hru je stále Pikl, který po operaci ještě nezačal trénovat.

Štětí je pro Chomutov rozhodně soupeř k poražení. Nejenže hraje o ligu níž, dokonce je v ní nováčkem loni hrál ještě o patro níž. Jenže na hřišti to nemusí znamenat tolik. A uvědomuje si to i trenér FC Chomutov Robert Vágner. „Svádí to k tomu, že by mělo jít o snadný postup, ale v minulosti už se xkrát ukázalo, že že se slabší mančafty dokáží na ten jeden zápas připravit," říká. „Rozhodně si nemůžeme dovolit žádný přístup ´na půl plynu´, to nebudu chtít připustit," dodává.

Nakonec, pro příklad překvapivých výher se nemusí chodit daleko. Už v předkole letošního poháru se o senzaci postaral účastník I. B třídy Moravskoslezského kraje FC Vřesina, když porazil divizní Petrovice. Tedy mužstvo, které hraje o tři stupně vyšší soutěž. Asi jako kdyby u nás porazily Černovice chomutovský AFK LoKo.

Chomutov by kromě vypadnutí z poháru přišel také o atraktivního soupeře pro druhé kolo. Tam totiž na vítěze duelu Štětí Chomutov čeká Slavia Praha. A protože se hraje na hřišti „slabšího" týmu, chomutovští fanoušci by se v srpnu měli na co těšit.

Zápas se Štětím se hraje v sobotu 20. srpna na hřišti v Horních Počaplech, a to od 13 hodin.

Zlepšený druhý poločas na Ústí nestačil

FK Ústí  - FC Chomutov 2:1 (1:0)Branky: 9. Vaněk, 73. Šalda 80. Bubeníček.
FC Chomutov: Zaťko Dolejška, Klimpl, Hyneš, Vait Česlák, Klimeš, Doksanský, Tafat Pavlíček, Roubal (zprávy o střídání nebyly k dispozici)

Ústí nad Labem - V zápase s Ústím dostal Chomutov gól už v deváté minutě, když se prosadil Vaněk. Domácí měli ale šancí daleko více. „Branka vlastně padla po nejméně gólové šanci. Další tři nebo čtyři stoprocentní šance buď chytil Zaťko nebo je Ústí neproměnilo," přikyvuje trenér Chomutova Robert Vágner.

Ve druhém poločase se Chomutov zlepšil , hráči se prali o každý míč a Arma se dostávala k šancím jen sporadicky. Jednu takovou ale dalekonosnou střelou proměnil střídající Šalda. Chomutov pak o sedm minut později korigoval po standardní situaci (z nichž byl tým nejvíc nebezpečný) na 1:2, když za záda ústeckého brankáře dorazil míč Bubeníček.

Trenér z prohry nadšený není, ale ani ji nepřeceňuje. „V úterý jsme hodně trénovali, ve středu hráli. To se trochu projevilo. Přeci jen, každý tým je v jiné fázi přípravy," vysvětlil. (jd)