Původně si chtěli dopřát společnost celebrity, nakonec ale dali přednost dobré věci. Hráči chomutovského futsalového týmu Parthenón tento rok slaví patnáct let od svého založení a u této příležitosti pořádají charitativní turnaj. Výtěžek z něj podpoří boj jedenáctiletého Matyáše z Jirkova, který svádí boj s těžkou nemocí.

Malému Jirkovanovi lékaři minulý rok diagnostikovali nádorové onemocnění a zahájili náročnou léčbu. Matyáše čekala série ozařování, ale i přes úsilí lékařů i rodiny se nádor nedal na ústup. „Operace navíc není možná, protože nádor je umístěn příliš blízko mozku,“ říkají chlapcovi rodiče.

Náročné chemoterapie v Motole

Malý bojovník proto musí dojíždět na další chemoterapie do pražského Motola. „Pro rodiče je to ale velká finanční zátěž a s tím bychom jim chtěli pomoci,“ říká organizátor turnaje Jan Dvořák.

Milan Dzuriak s oceněním
Je to doma! Milan Dzuriak patří mezi filantropy dvacetiletí

O nemocném chlapci se futsalový tým dozvěděl díky manželce jednoho z hráčů, která se s rodiči Matyáše zná. „Osud chlapce ji velmi zasáhl a přemýšlela, co by pro něj mohla udělat,“ popisuje Dvořák. „Původně jsme chtěli na oslavu výročí vynaložit větší peníze a pozvat nějakou celebritu. Když jsme se ale dozvěděli o Matyášovi, přišla nám celebrita už jako hloupost a rozhodli jsme se výtěžek věnovat právě jemu,“ pokračuje.

Na konto chlapce tak poputuje veškeré startovné, které hráči šesti týmů zaplatí, a přispět může i veřejnost. „Kromě toho, že přijdou na turnaj, mohou Matyáše už teď podpořit zakoupením trička nebo vlaječky, které jsme nechali vyrobit,“ upřesňuje organizátor.

Módní výběr a další informace k charitativnímu turnaji jsou k nahlédnutí na webových stránkách týmu FC Parthenón.

Utkání reprezentace ČR (v červeném) proti Rumunsku
V Chomutově si to rozdá fotbalová a futsalová reprezentace